Președintele Assad: opoziția siriană – "un eșec"

Președintele sirian Bashar al-Assad a declarat că opoziția, grupată în Coaliția Națională, nu poate avea niciun rol în încheierea războiului civil care macină țara sa.

Liderul sirian a făcut aceste declarații în urma unei cine festive, precizând că politica nu este calea de rezolvare a problemei terorismului.

Criza siriană se poate rezolva doar prin anihilarea „terorii”, a declarat președintele sirian, referindu-se la rebelii care luptă împotriva regimului său.

„Nu se poate negocia cu această opoziție, este un eșec la nivel popular și moral și nu poate avea niciun rol în rezolvarea crizei, deoarece încearcă doar să profite”, a declarat Assad într-un discurs difuzat de postul public de televiziune din Siria.

După o cină prin care se sărbătorea cea mai importantă zi din luna Ramadanului, Assad a afirmat că toate eforturile în vederea găsirii unei soluții politice trebuie însoțite de continuarea operațiuniloor militare.

„Nu pot fi eforturi politice sau progres politic dacă terorismul lovește pretutindeni. Așadar, terorismul trebuie combătut pentru ca procesul politic să decurgă cum trebuie”, a afirmat Assad.

„Asta nu înseamnă că nu pot fi urmate ambele căi. Nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să nu combatem terorismul în timp ce urmăm calea politică”, a mai precizat liderul sirian.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.