Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Președintele Băsescu: PPE, singura formațiune capabilă că creeze locuri de muncă

 

Şeful statului, Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Dublin, unde participă la summit-ul PPE, că acesta este singura formațiune politică capabilă să creeze locuri de muncă pentru criză și să stimuleze creșterea economică.

”PPE a fost partidul care și-a asumat criza. A avut forță, inteligență și determinarea să treacă Europa pe malul celălat al crizei. Toate semnele ne arată că o creștere economică sustenabilă a început. Dar ea nu se refelectă încă în situația cetățenilor noștri”, a afirmat Băsescu.

”Cel mai important lucru pe care PPE îl are de făcut după alegeri e să asigure crearea de locuri de muncă și în spcieal crearea de locuri de muncă pentru tineri. Alegerile nu vor fi doar un moment al confirmării că populația Europei a înțeles ce a făcut PPE în timpul crizei. Riscul ca solidaritatea noastră să fie afectată constă în pătrunderea în PE al unui mare număr de eurosceptici. Cred că prima misiune a PPE e să se asigure că va câștiga din nou alegerile pentru Parlamentul European. Eu nu văd altă formațiune politică eurpeană capabilă că creeze locuri de muncă, să genereze creșterea economică și să iubească Europa unită”, a precizat președintele.

”Un element esențial este continuarea politicilor de integrare declanșate în 2008 și din acest motiv un lucru esențial pe care unu din cei doi candidați trebuie să și-l asume azi e continuarea mai puternică a politicilor de integrare. Am convingerea că Europa are doar drumul unității depline, drumul prin care economia și abordarea politică va fi unitară”, a spus el.

În același timp, Traian Băsescu a transmis și un mesaj Rusiei.

”Moscova se desprinde cu greu de ideea că aceste țări (n.r. fostele țări comuniste) nu ii mai aparțin și nu mai sunt controlate”, a afirmat șeful statului.

”Lăsați fiecare țară să își stabilească singură drumul către viitor”, a transmis Băsescu conducerii ruse.

 

                                    Vă prezentăm alocuțiunea susţinută de şeful statului:

Domnule președinte,
Dragi colegi,
Dragi prieteni,
Este un eveniment extrem de important. Toți membrii PPE se uită la noi să vadă viitorul președinte al Comisiei Europene și, cu siguranță, vom decide astăzi nu doar câștigătorul congresului, dar și câștigătorul viitoarelor alegeri. Sunt convins că Michel sau Jean-Claude, că unul dintre ei, va fi viitorul președinte al Comisiei Europene. Este momentul să-l felicit pe José Manuel pentru eforturile imense și mi-ar plăcea să adresez o mulțumire specială Comisiei Europene pentru ajutorul primit în timpul crizei. România a fost la un moment dat într-o situație dificilă, cu ajutorul Comisiei Europene reușim astăzi să fim una din țările cu cea mai mare creștere a PIB-ului.

Partidul Popular European a fost partidul care și-a asumat criza, a avut forță, a avut inteligență și a avut determinarea să treacă Europa pe malul celălalt al crizei. Toate semnele ne arată că o creștere economică sustenabilă a început. Dar ea nu se reflectă încă în situația cetățenilor noștri. Probabil că cel mai important lucru pe care PPE îl are de făcut după alegeri este să asigure crearea de locuri de muncă și, în special, crearea de locuri de muncă pentru tineri. Alegerile nu vor fi doar un moment al confirmării că populația Europei a înțeles ce a făcut PPE în timpul crizei, dar vor fi și un moment decisiv să spunem nu xenofobilor, euroscepticilor, naționaliștilor excesivi. Riscul ca solidaritatea noastră să fie afectată constă în pătrunderea în Parlamentul European a unui număr mare de eurosceptici. De aceea, cred că prima misiune a PPE este să se asigure că va câștiga din nou alegerile pentru Parlamentul European. Eu nu văd altă formațiune politică europeană capabilă să asigure o creștere durabilă, capabilă să creeze locuri de muncă și, mai ales, capabilă să iubească Europa unită așa cum o iubesc popularii. Aș spune că un element esențial este continuarea politicilor de integrare declanșate în 2008 și, din acest motiv, un lucru esențial pe care unul din cei doi candidați ai noștri trebuie să și-l asume astăzi este continuarea mai puternică a politicilor de integrare. Am convingerea că Europa nu are decât un singur drum, acela al unității depline, drumul prin care economia, dar mai târziu și abordarea politică va fi unitară spre obținerea obiectivului major al creării Statelor Unite ale Europei.

Și, înainte de a încheia, aș spune două cuvinte despre situația din Parteneriatul Estic. Foarte mulți cred că procesul de apropiere a țărilor din Parteneriatul Estic de Uniunea Europeană este la fel de ușor ca acela care s-a produs în timpul în care țări ca Ungaria, Polonia, Cehoslovacia, România, Bulgaria și toate celelalte foste țări comuniste s-au îndreptat către Uniunea Europeană. O spun aici, de la nivelul cunoașterii pe care o avem fiind situați la frontiera de est a Uniunii, nu este așa. Toate țările din fosta Uniune Sovietică au o puternică opoziție la curentul pro-european. Și acest lucru l-am văzut și în Ucraina, îl vedem și în Moldova, l-am văzut și în Armenia. Și, probabil, îl vom vedea și în Georgia. De aceea, aș vrea să atrag atenția că, pe de o parte, toate aceste țări au o puternică opoziție la drumul spre vest, iar, pe de altă parte, Moscova se desprinde cu greu de ideea că aceste țări nu-i mai aparțin și nu sunt controlate. Cred că avem obligația acum, când situația din Ucraina o reclamă, să spunem prietenilor noștri de la Moscova: lăsați fiecare țară să-și stabilească singură, în conformitate cu voința poporului său, drumul pentru viitor.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=25003

Publicat de la data mart. 7 2014. Categorii ACTUALITATE, POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 iunie 2018, 18:48
 

E
Parţial însorit
20°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 24 iunie 2018
Zi
 

SSE
Parţial însorit
25°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

E
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:45 si 12:00 In zona : Județul Teleorman; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 km/h.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 08:40 si 11:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Osica de Sus, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Mărunței, Fălcoiu, Izvoarele, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 07:00 si 11:00 In zona : Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Breznița-Ocol, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Malovăț, Bâcleș, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]

Loto

Horoscop

 • 108.198 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team