Președintele Iohannis l-a decorat pe actorul Victor Rebengiuc

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat miercuri pe actorul Victor Rebengiuc.
„Astfel, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susținute în întreaga sa carieră actoricească, pe scenă și pe ecran, în care și-a pus talentul, energia și inteligența, pentru a da viață și frumusețe marilor roluri ale vremurilor sale, pentru dăruirea cu care a format generații întregi de actori cărora le-a insuflat pasiunea și talentul său, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler maestrului Victor Rebengiuc, actor”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.
În cadrul ceremoniei de decorare ce a avut loc la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a susținut o alocuțiune.
Iată textul alocuțiunii, potrivit comunicatului citat:
„Stimate domnule Victor Rebengiuc,
Onorată asistență,
De peste șase decenii, activitatea dumneavoastră se împletește cu bucuriile și cu tristețile oamenilor, cu speranțele și cu aspirațiile românilor.
În semn de apreciere pentru reperul de profesionalism și civism pe care îl reprezentați, pe scenă și în afara ei, vă confer Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.
Prin personajele cărora le dați viață ați fost și veți rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant.
Ați dovedit, în numeroase rânduri, că vedeți și că apărați – mai clar și mai bine ca mulți alții – valorile pe care construim parcursul european al țării noastre.
Mai sunt doar două zile până la deschiderea Festivalului Național de Teatru, care vă este dedicat anul acesta, festival al cărui motto – „Teatrul schimbă lumea” – exprimă într-un mod fericit încrederea în forța modelatoare a artei.
Am acordat Înaltul Patronaj acestei ediții a Festivalului Național de Teatru pentru că vă sunt alături în crez!
În jurul lui, stimate domnule Victor Rebengiuc, ați strâns studenți și tineri actori, fiind răsplătit de recunoașterea criticii, dar mai ales de devotamentul unui public care vă iubește. Vă apropiați de un frumos jubileu, însă misiunea dumneavoastră în societatea românească și în lumea artei dramatice este departe de a se fi încheiat.
Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independenței României, deviza Ordinului Național „Steaua României” este „In Fide Salus” – „În credință este salvarea”. Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastră, care v-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței.
Vă doresc ca în acest mesaj simbolic să găsiți în continuare puterea de a vă urma vocația, pentru încă mulți și fericiți ani! Vă mulțumesc!”.

Sursa: AM PRESS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.