Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Președintele Parlamentului European: Zeci de milioane de migranți ar putea ajunge în Europa!

Publicat: joi, 22 iunie 2017

Reprezentanți și experți ai Uniunii Europene au dezbătut miercuri, în cadrul unei conferințe desfășurate la Parlamentul European (PE), despre cum s-ar putea mobiliza statele și instituțiile comunitare pentru ca în următorii doi ani să reușească să elaboreze o strategie europeană în ceea ce privește problema migrației, informează agenția EFE.

Evenimentul a avut loc cu o zi înaintea summitului european în cadrul căruia se așteaptă ca unii lideri europeni să ceară mai multe eforturi pentru diminuarea masivului flux migrator care vine dinspre Africa pe ruta Mediteranei centrale, precum și pentru grăbirea reformei sistemului european de azil.

‘Sunt provocări majore, lipsesc resursele financiare’, a spus șefa diplomației europene, Federica Mogherini, ea adăugând că ‘nu trebuie construite ziduri, ci asocieri’ cu țările de origine și de tranzit.

În schimb, președintele PE, Antonio Tajani, a avertizat că ‘zeci de milioane’ de migranți din Africa ar putea ajunge în Europa dacă UE nu ia măsuri de combatere a acestor fluxuri și a cerut ca în viitorul buget european să se aloce fonduri suplimentare pentru gestionarea migrației.

Însă Federica Mogherini a susținut că închiderea rutei Mediteranei centrale ‘nu este posibilă și nici nu este obiectivul UE’, ea invocând situația din Libia — țara traversată de acest flux migrator și unde încă nu există o autoritate statală funcțională — și faptul că prima obligație este ‘salvarea’ migranților care vin pe Mediterana.

La rândul său, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit despre decizia instituției pe care o conduce de a declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei, Cehiei și Poloniei pentru neaplicarea cotelor obligatorii de refugiați impuse la Consiliului UE pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) din septembrie 2015. ‘Trebuie aplicate regulile. Nu sunt în război împotriva acestor țări (…), nu sunt agresiv, doar să aplice regulile’, a spus Juncker.

Austria a propus recent închiderea rutei Mediteranei centrale printr-un plan care cuprinde și crearea de tabere de refugiați în țări precum Egipt și Tunisia, de unde să fie relocați în Europa migranții care au drept de azil și astfel să fie descurajată imigrația ilegală.

În cadrul conferinței la care au participat și reprezentanți ai mai multor organizații internaționale, precum ONU și Organizația Internațională pentru Migrație, s-a discutat și despre modalitățile de susținere a integrării migranților, dar și de repatriere a celor care nu primesc azil în statele UE.

‘În următorii doi ani, UE (instituții, state membre, parlamente naționale, agenții, regiuni, etc.) vor trebui să-și mobilizeze resursele și să elaboreze instrumente legislative, diplomatice, financiare, de securitate și umanitare pentru o strategie globală’, a indicat PE după conferință.

Provocările ce privesc politica migrației sunt de o asemenea magnitudine încât ‘pun la încercare capacitatea noastră de a le aborda în mod ordonat’, se mai subliniază în concluziile reuniunii, atrăgându-se totodată atenția că este foarte probabil ca problema migrației să domine campania electorală pentru alegerile europarlamentare din anul 2019, cum s-a întâmplat și la alegerile desfășurate recent în Olanda sau Franța.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82263

Publicat de la data iun. 22 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 noiembrie 2019, 8:14
 

VSV
Precipitaţii
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:17
Apus: 16:45
Prognoza 20 noiembrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
16°C
Vânt: 14 km/h E
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

E
Precipitaţii
10°C
Vânt: 14 km/h E
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 242.018 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team