Preşedintele Putin susţine legitimitatea referendumului din Crimeea

Referendumul ce urmează a avea loc în Crimeea va reflecta interesele legitime ale locuitorilor acestei republici, a declarat preşedintele Vladimir Putin în cadrul unei convorbiri telefonice cu doi lideri europeni.

Liderul rus a discutat duminică despre situaţia din Ucraina în cadrul unei conversaţii cu premierul britanic David Cameron şi cancelarul german Angela Merkel, conform unui comunicat al preşedinţiei Rusiei.

Vladimir Putin a „subliniat în special faptul că paşii autorităţilor legitime din Crimeea sunt în conformitate cu normele dreptului internaţional şi menite să garanteze interesele legitime ale populaţiei peninsulei”, se precizează în declaraţia emisă de biroul de presă de la Kremlin.

„Lipsa de acţiune” demonstrată de actuala conducere de la Kiev faţă de ultranaţionaliştii şi de forţele radicale din Ucraina a fost remarcată de preşedintele rus.

Putin a reamintit faptul că noile autorităţi de la Kiev au obţinut puterea în urma unei lovituri de stat, în vreme ce doamna Merkel a subliniat faptul că referendumul din Crimeea încalcă normele constituţiei Ucrainei şi ale dreptului internaţional.

În ciuda diferenţelor de opinie, cele două părţi au acceptat faptul că detensionarea situaţiei din Ucraina este în interesul tuturor, se mai precizează în declaraţia preşedinţiei de la Moscova.

Autorităţile de la Kiev au sporit presiunile asupra Republicii Crimeea, blocând sistemul electronic al trezoreriei regiunii, îngheţând conturile bancare ale autorităţilor separatiste şi sporind prezenţa poliţiei de frontieră la graniţele republicii autonome.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.