Președinția egipteană: faza diplomației s-a terminat

Eforturile diplomaților străini de rezolvare pe cale diplomatică a crizei din Egipt au eșuat, iar vina pentru acest eșec aparținând Frăției Musulmane, a anunțat guvernul interimar al Egiptului.

Președinția egipteană a anunțat miercuri sfârșitul primei faze a tentativelor diplomatice de rezolvare a crizei create în data de 3 Iulie, când armata a înlăturat președintele legitim al țării, Mohamed Morsi.

Într-o declarație, președinția de la Cairo afirmă: „Astăzi se încheie faza eforturilor diplomatice, începută cu peste zece zile în urmă”.

„Statul egiptean consideră Frăția Musulmană responsabilă de eșuarea acestor eforturi (ale diplomaților străini) și de eventualele consecințe ale acestui eșec”, se arată în comunicatul emis după vizita Ministrului de Externe din Qatar, Khaled al-Attiya, care ceruse eliberarea din închisoare a membrilor Frăției Musulmane, și pe fondul vizitei la Cairo a senatorilor americani John McCain și Lindsey Graham.

Emisari străini, din America, Europa, Africa și mai multe state din Golf, au vizitat Egiptul în ultima lună, fără a se înregistra succese ale negocierilor pe care le-au purtat cu noua conducere egipteană.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.