GFR, interesat de operatorul feroviar de stat din Grecia

Grupul GFR, câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă, este în competiție cu greii mondiali ai transporturilor din Franța, Rusia și China, pentru preluarea de la statul grec, a unei companii feroviare, potrivit b1 tv.

Grupul controlat de Gruia Stoica a câștigat, luna trecută, și privatizarea din Croația pentru compania HZ Cargo. A participat şi la licitaţia pentru operatorul feroviar BDZ Cargo din Bulgaria, însă procedura a fost suspendată.

Grupul controlat de Gruia Stoica a fost invitat de autoritățile elene să participe la privatizarea operatorului feroviar de stat de transport de marfă pe calea ferată din Grecia, Train OSE. Este cea de-a treia privatizare internaţională la care grupul participă.

„Nu așteptăm nici laude, nici felicitări, dar ne-am dori să ne putem derula proiectele și în țară în aceleași condiții de respect și justă apreciere pentru plus valoarea pe care o producem pentru întreaga societate românească, plus locuri de muncă și venituri la bugetul de stat. Invitația pe care am primit-o să participăm la privatizarea Train OSE sper că mai lămurește o dată soliditatea și bonitatea noastră ca agent economic”, a declarat Gruia Stoica, președintele Grampet Group GFR, potrivit b1 tv.

În Grecia au mai fost invitați un consorțiu format din Căile Ferate Ruse și Societatea Căilor Ferate din Franța, dar și COSCO, cel mai mare furnizor de servicii de logistică și shipping din China.

Compania GFR a câștigat licitația pentru privatizarea CFR Marfă, iar luna trecută a reușit să preia și societatea croată HZ Cargo.

În septembrie, a participat și la licitația pentru operatorul feroviar bulgar BDZ Cargo, însă procedura a fost suspendată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.