Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Preţurile la construcţia de autostrăzi sunt mai mari în România decât în ţările vecine

Publicat: joi, 29 august 2013

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, joi că preţurile la construcţia de autostrăzi sunt mai mari în România decât în ţările vecine şi că preţurile variază mult la unele lucrări similare.

„Preţurile sunt mai mari la noi decât în ţările vecine, vedem întârzieri mai mari, în Europa sunt de nouă luni, la noi de peste 12 luni. Vedem multe acte adiţionale, contractul se reînoieşte sau se modifică din nou şi rezultă creşteri mari de preţ, care pot să ajungă la 30-40% la noi faţă de alte ţări din UE. De asemenea, vedem variaţii mai mari de preţuri la unele lucrări similare care au acelaşi standard de cost. Sunt constatate la autorităţi ca fiind în principiu lucrări comparabile şi totuşi sunt variaţii de preţuri de la simplu la dublu”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Chiriţoiu a punctat că sunt situaţii în care pentru lucrări similare sunt licitaţii care se derulează în acelaşi timp. „De exemplu, când o lucrare mare, cum a fost cea a străzilor din Bucureşti, a fost împărţită pe loturi. Şi atunci formal avem şase licitaţii deodată la care o companie să fie într-un consorţiu la un lot la alt lot să fie în alt consorţiu, ceea ce facilitează eventualele înţelegeri între companii. Adică e mai uşor pentru ele să comunice şi ştiu ce face un sonsorţiu şi ce face alt consorţiu, să poată face înţelegeri de genul «lasă-mă pe mine pe lotul ăsta şi te las eu pe lotul celălalt»”, a arătat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12958

Publicat de la data aug. 29 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 11:06
 

N
Ceaţă
12°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.872 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team