Prevederile proiectului de descentralizare propus de Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a finalizat proiectul de descentralizare care va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului la mijlocul lunii noiembrie. Proiectul realizat de ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, prevede transferul unor institutii centrale de la ministere către consiliile judeţene şi consiliile locale.

„La jumătatea lunii noiembrie, după ce discutăm, evident, în Guvern, ne vom angaja răspunderea pe proiectul de descentralizare a structurilor care vor merge către autorităţile publice locale. Domnul vicepremier Dragnea ştiu că a prezentat, în primul rând, grupurilor noastre USL şi UDMR şi vă veţi întâlni şi cu PDL şi cu PP-DD, în aşa fel încât să fie cel mai larg dialog posibil, iar proiectul de lege să reprezinte nu doar un proiect important al USL, ci un proiect naţional”, a declarat primul-ministru, în deschiderea şedinţei de Guvern de vineri.

De la ministerul Sănătății vor trece la nivel local Direcțiile Județene de Sănătate Publică, Centrele de diagnostic și tratament, centrele medicale și ambulatorii de specialitate.

De la ministerul Agriculturii vor trece în subordinea autorităților locale Direcțiile Județene pentru Agricultură, oficiile judeţene de studii pedologice şi agronomice, casele agronomului.

 De la ministerul Mediului- Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, pentru Pescuit și Acvacultură, plajele turistice, maritime şi fluviale, dar şi cele ale râurilor, pârâurilor.

De la Ministerul Culturii vor trece în subordinea autorităților locale Direcțiile Județene pentru Cultură și Patrimoniu și de la ministerul Economiei Autoritatea Națională pentru Turism.

Autoritatea Naţională pentru Turism va trece la Consiliile Judeţene, care vor avea competenţe de autorizare şi clasificare în turism.

Porturile vor trece în subordinea Consiliilor Locale, acesta fiind unul dintre punctele pentru care primarul Constanței Radu Mazăre a insistat în mod deosebit.

Metrorex va trece în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Vezi Proiectul de lege

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.