Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Prezenţa marilor operatori în punctele naţionale de schimb de trafic IP, o necesitate

Publicat: vineri, 26 iulie 2013

Este necesară creşterea prezenţei operatorilor mari în punctele naţionale de schimb de trafic IP între reţele (interexchange-uri) – aceasta este una dintre concluziile studiului efectuat de ANCOM cu privire la interconectarea IP a reţelelor de comunicaţii electronice din România.

Peste 70% dintre participanţii la studiul ANCOM consideră că prezenţa operatorilor mari în interexchange-urile naţionale este o necesitate, pentru că acest lucru ar permite încheierea acordurilor de interconectare de tip IP peering cu aceştia (acorduri ce nu includ obligaţia de a transporta trafic pentru o terţă parte). În schimb, nu toţi operatorii mari văd necesară prezenţa lor în interexchange-urile naţionale din motive operaţionale şi comerciale. În cazul schimbului unui volum mare de trafic, furnizorii preferă ca interconectarea să se realizeze în mod direct. Pe de altă parte, interconectarea într-un punct de interexchange este o opţiune convenabilă pentru furnizori în cazul unui volum mic de trafic schimbat.

În privinţa acordurilor de interconectare de tip IP peering, cei mai mulţi operatori respondenţi (76%) au optat pentru încheierea acordurilor sub formă de contracte scrise, care asigură un nivel satisfăcător al calităţii serviciului şi prin care pot fi stabilite aspecte precum procedurile tehnice de interconectare şi tratare a congestiilor.
58% dintre respondenţi nu au întâmpinat probleme în negocierea acordurilor de interconectare la momentul încheierii contractelor. Cu toate acestea, au fost semnalate probleme în încheierea acordurilor din cauza unor aspecte tehnice (precum lipsa de porturi disponibile) sau a unor aspecte comerciale (precum un trafic debalansat între operatori sau tarife considerate nejustificat de mari).

Studiul realizat de ANCOM a furnizat unele informaţii relevante pentru o înţelegere mai exactă a aspectelor implicate de interconectarea IP între furnizorii de servicii de acces la internet din România, dificil de analizat dată fiind multitudinea de furnizori de servicii de acces la internet, precum şi complexitatea sistemului de interconectare.
Interconectarea IP asigură interoperabilitatea reţelelor şi serviciilor operatorilor, în special pentru furnizarea de servicii de acces la internet, transmisii de date, a noilor servicii de transmisiuni video (IPTV, VoD, streaming video) şi audio (VoIP nomadic). Pentru că permite o mai mare flexibilitate în gestionarea fluxurilor de date, interconectarea pe suport IP urmează să înlocuiască, pe termen mediu, interconectarea clasică pe suport TDM, utilizată preponderent în prezent pentru furnizarea serviciilor de telefonie. ANCOM urmăreşte evoluţiile din segmentul interconectării IP pentru a asigura menţinerea unei competiţii corecte pe pieţele aferente comunicaţiilor electronice.

Studiul ANCOM a avut ca obiectiv evaluarea şi cuantificarea problemelor (de natură comercială, tehnică etc.) cu care se confruntă furnizorii de servicii de acces la internet în încheierea şi implementarea acordurilor de interconectare IP şi a fost realizat pe baza a unui chestionar adresat furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10795

Publicat de la data iul. 26 2013. Categorii LIFE & STYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 iunie 2020, 23:07
 

ESE
Noros
25°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 24°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 20:57
Prognoza 7 iunie 2020
Zi
 

NE
Înnourat
28°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Predominant senin
14°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:00 si 19:00 In zona : Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Poieni, Gilău, Căpușu Mare, Călățele, Gârbău, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Izvoru Crișului;Județul Cluj: zona de munte; Se vor semnala : local vor fi frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 20:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte;Județul Suceava: Rădăuți, Cajvana, Vicovu de Sus, Siret, Marginea, Arbore, Zvoriștea, Todirești, Vicovu de Jos, Straja, Păltinoasa, Frătăuții Noi, Dărmănești, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Grănicești, Volovăț, Horodnic de Sus, Dornești, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:40 si 19:00 In zona : Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Alba: Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Arieșeni, Vadu Moților, Ciuruleasa, Poiana Vadului; […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 17:30 si 19:00 In zona : Județul Sălaj; Se vor semnala : local vor fi frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 15 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului

Loto

Horoscop

 • 301.333 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team