Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Prima competiție internațională de galop din România: un succes în fața a mii de spectatori

Publicat: miercuri, 04 iulie 2018

Duminică, 1 iulie, la Hipodromul de la Ploiești a avut loc cu adevărat un eveniment marcant pentru evoluția sporturilor hipice în România. În rândurile ce urmează sunt descrise principalele momente ale evenimentului, urmate de declarațiile organizatorilor, Guillaume Fillet – președinte al Asociației Române a Calului Arab de Curse (A.R.A.C.) și Viorel Dabija – președintele Federației Hipice Române.

În fața tribunelor arhipline, s-a scris o filă importantă din istoria curselor de galop în România prin succesul primului eveniment inclus în calendarul internațional de galop: Wathba Stallions Cup, sponsorizat de Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Flat Racing Festival.

Evenimentul a celebrat, totodată, un dublu centenar: 100 de ani de la fondarea statului România și, totodată, 100 de ani de la nașterea lui Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan, părintele fondator al Emiratelor Arabe Unite. Competiția a avut un fond de premiere de peste 40.000 de lei, din care Marele Premiu Wathba Stallions Cup a fost dotat cu un premiu total de peste 20.000 de lei, încă o premieră și din acest punct de vedere pentru competițiile desfășurate la Hipodromul de la Ploiești. Premiul Wathba Stallions Cup a fost câștigat de calul AMEER Al ARAB (născut în Franța), în șaua jockey-ului Valentin Atanasov din Bulgaria, antrenor Ahmed Reyhan, proprietar Ivan Yordanov.

Organizat de Asociația Română a Calului Arab de Curse (A.R.A.C.) în parteneriat cu Federația Hipică Română și CSM Ploiești, evenimentul a cuprins un spectacol hipic fără precedent în România prin cele 8 curse la care au luat parte un număr de 57 de cai, un nou record de cai partanți la Hipodromul de la Ploiești. Un număr copleșitor de persoane au fost prezente la eveniment, cifrele oficiale indicând participarea a peste 2000 de persoane în tribune și în incinta complexului Hipodrom Ploiești.

Excelența Sa, dr. Ahmed Abdullah Saeed Bin Saeed Almatrooshi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite la București,  a onorat cu prezența în tribune. Excelența Sa a oferit, de asemenea, cupe câștigătorilor, felicitând organizatorii, proprietarii, jocheii și antrenorii care au dat totul pentru succesul acestui eveniment.

La invitația A.R.A.C, evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei Lara Sawaya, Director executiv al Sheikh Mansoor Festival și președinte al International Federation of Horse Racing Academies (IFHRA) – organism care cuprinde 56 de țări. Alături de oficialii prezenți s-a aflat Adnan Al Nuaimi, Directorul Abu Dhabi Equestrian Club – locul unde se desfășoară anual cea mai bogată cursă de cai din lume pentru caii Pur Sânge Arab. Împreună cu invitații oficiali, organizatorii Guillaume Fillet – Președinte al Asociației Române a Calului Arab de Curse și Viorel Dabija – Președinte al Federației Hipice Române, au oferit premii câștigătorilor, felicitându-i pe toți cei care au participat în competiții, indiferent de rezultat.

Lara Sawaya, totodată, a oferit patru premii de încurajare participanților și, de asemenea, din partea organizatorilor, Distincția acordată antrenorului Nicolae Iofciu „Pentru întreaga activitate desfășurată la Herghelia Mangalia”.

Mai multe despre eveniment și rezultatele competiționale, pe paginile de Facebook: Asociația Română a Calului Arab de Curse și Federația Hipică Română.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=100322

Publicat de la data iul. 4 2018. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE, VIRAL PE NET.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2018, 19:24
 

NNE
Senin
19°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 29%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2018
Zi
 

NE
Soare
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NNE
Senin
9°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 03:25 si 09:00 In zona : Județul Sibiu: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Sibiu: Tălmaciu, Turnu Roșu, Boița; Se vor semnala : Intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 03:10 si 09:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici; […]

Loto

Horoscop

  • 138.639 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team