Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Prima olimpiadă a preșcolarilor Grădiniței Sfântul Andrei din București

Publicat: joi, 24 mai 2018

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat concursul ”Olimpiadele preșcolarilor”, miercuri, 23 mai, ora 10:00, la Grădinița Sfântul Andrei din București. Concursul s-a desfășurat la solicitarea managerului Oana Ivana, care a văzut în acest concurs un prilej excelent de a evalua nivelul general al grădiniței.

Sabina Grosoșiu, colaborator al grădiniței, a explicat relevanța unui astfel de concurs și beneficiile sale pentru cei mici, care îndrăznesc să participe la prima olimpiadă din viața lor.

Practic este o primă olimpiadă pentru ei, pentru micuții noștri. Subiectele sunt adaptate vârstei și mă ajută să observ cu claritate nivelul preșcolarilor pe care eu îi pregătesc. La Grădinița Sfântul Andrei țin cursuri de atenție, memorie, concentrare și raționament, care se pliază pe cerințele concursului organizat de Fundație. Colaborez de mai mulți ani cu această grădiniță pe acest proiect de dezvoltare a atenției și concentrării, două abilități foarte importante în activitatea lor de zi cu zi, pe care este foarte bine să le dezvoltăm încă de timpuriu ”, a afirmat Sabina Grosoșiu.

Concursul Olimpiadele preșcolarilor este o formă de evaluare competitivă și atractivă a nivelului de instruire dobândit în grădinița noastră. Prin rezolvarea testelor captivante și interesante, copiii noștri demonstrează că știu să se joace cu forme, culori și imagini, într-un labirint de cunoaștere potrivit vârstei lor”, a declarat Oana Ivana, directorul Grădiniței Sfântul Andrei.

”Olimpiadele preșcolarilor” este un concurs național unic, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, care oferă posibilitatea obiectivă de evaluare a nivelului de dezvoltare educaţională și emoțională. În cadrul concursului, copiii sunt antrenați în exerciții de logică, atenție, concentrare, raționament și creativitate, special concepute în scopul dezvoltării aptitudinilor lor. Creativitatea joacă un rol primordial în cadrul acestui concurs, în egală măsură cu nevoia de cultură generală insuflată copiilor.

Inteligența și creativitatea sunt calități care se cultivă încă din primii ani de viață, într-un cadru familiar și școlar circumscris dragostei și unor prime valori insuflate. Bucuriile copiilor în această perioadă fundamentală pregătesc performanțele de mai târziu ale acestora. Dezvoltarea lor umană este dublată de cea vocațională, prin competiție.

Echipa fundației, precum și colaboratorii ei, sunt interesați în mod permanent de nivelul copiilor din unitățile de învățământ din România. Concursul reprezintă un bun prilej de testare a cunostințelor și creativității elevilor și de identificare timpurie a tinerilor care promit performanță și excelență în educație.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=98149

Publicat de la data mai 24 2018. Categorii EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 iunie 2019, 16:34
 

VNV
Soare
33°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 34°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 11 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 5:33
Apus: 21:04
Prognoza 28 iunie 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit cu furtună
26°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
15°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 27-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 iunie, ora 13 – 28 iunie, ora 01 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate Mesaj : MESAJ 1 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU Interval de […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 28 iunie, ora 01 – 28 iunie, ora 06 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată Mesaj : MESAJ 2  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 28 iunie, ora […]

Loto

Horoscop

  • 217.251 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team