Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Prima Strategie Naţională pentru Tineret (2014-2020)

Publicat: duminică, 16 iunie 2013

Consiliul Tineretului din România (CTR) lansează un nou proiect de consultare directă a tinerilor din România!
Iniţiem acest proces de consultare directă a tinerilor ca urmare a lansarii în dezbatere publică a Strategiei Naționale de Tineret 2014-2020, redactată de către Ministerul Tineretului și Sportului şi lansată pe 2 mai, Ziua Naţionala a Tineretului, se arată într-un comunicat de presă al CTR.

Strategie ce urmeaza a fi lansata in forma sa finala in data de 12 August 2012, Ziua Internationala a Tineretului.

CTR in calitate de platforma nationala care incepand cu 2008 organizeaza consultari periodice cu tinerii, la toate nivelurile este si de aceasta data singura organizatie care sprijina un proces extins de consultare directa a tinerilor cu privire la nevoile si solutiile pe care acestia le pot oferi in vederea dezvoltarii Strategiei Nationale pentru Tineret 2014-2020, document programatic ce se va afla in stransa legatura cu alocarea fodurilor europene pentru aceeasi perioada.

Considerand contextul national si european din care rezulta ca tinerii sunt unul din segmentele de varsta cele mai afectate de recesiunea economica, unde rata somajului in randul tinerilor a ajuns la cote de aproape 25%, consideram ca implicarea tinerilor in identificarea directa a solutiilor si integrarea acestora in documentele programatice ale Romaniei este un prim pas spre normalitate, precum si un pas absolut obligatoriu intr-un stat membru al Uniunii Europene si intr-o democratie bazata pe drepturi.

In continuare CTR sustine realizarea unui proces amplu de consultare cu privire la aceasta Strategie Nationala, atat a tinerilor cat si a tuturor actorilor direct interesati de realizarea si implementarea acestui document programatic.
CTR considera ca o asemenea Strategie trebuie insotita de un Plan de Actiune ce trebuie sa cuprinsa actiuni specifice, insotite de alocari bugetare clare, precum si de asigurarea unor mecansime de implementare ce vor asigura un rol bine definit tuturor institutiilor publice cu responsabilitati in domeniul tineretului dar si membrilor societatii civile active in cadrul acestui sector.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7838

Publicat de la data iun. 16 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 august 2019, 2:40
 

NE
Senin
22°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 73%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:31
Apus: 20:04
Prognoza 27 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
34°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 01:00 In zona : Județul Gorj: Padeș;Județul Gorj: : zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurtă durată ale vântului, grindină […]

Loto

Horoscop

  • 225.699 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team