Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Primăria Capitalei ia în calcul varianta achiziționării Parcului Gârleanu

Publicat: joi, 08 iunie 2017

Primăria Capitalei a anunțat că în ultima perioadă au avut loc discuții între reprezentanții municipalității și reprezentanții proprietarului Parcului Emil Gârleanu, în urma cărora au fost luate în calcul mai multe variante pentru includerea terenului în patrimoniul Municipiului București.

„Concret, pe lângă posibilitatea schimbului de terenuri, PMB analizează în acest moment și varianta achiziționării terenului în suprafața de 2.914 mp din strada Gârleanu. Menționăm că Municipalitatea ia în calcul și această soluție în condițiile în care, dacă s-ar opta pentru schimbul de terenuri, Municipalitatea ar trebui să ofere la schimb un teren cu aproximativ 400 mp mai mare decât cel deținut de proprietar în Parcul Gârleanu. Mai exact, potrivit rapoartelor de evaluare întocmite de experți atestați ANEVAR, proprietarul ar urma să primească la schimb un teren în suprafața de 3.324 mp, situat în str. Vulcan Județul”, a informat Primăria Municipiului București, prin intermediul unui comunicat.

La rândul său, primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că unul dintre obiectivele mandatului său este acela de a păstra spațiile verzi și locurile de joacă în administrarea Municipalității și în beneficiul bucureștenilor.

„Având în vedere că până în anul 2013 vechile administrații ale Bucureștiului au retrocedat, fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri ale instanței, nu mai puțin de 36 ha de teren în parcuri, este absolut necesar ca de acum înainte Municipiul București să păstreze și să valorifice fiecare metru pătrat de spațiu verde. Din acest motiv, și cu scopul de a păstra parcul Emil Gârleanu în proprietatea Municipiului București, în perioada următoare vom identifica soluția cea mai avantajoasă pentru bucureșteni”, a afirmat edilul general.

PMB a reamintit că, la solicitarea primarului general, la nivelul Primăriei Municipiului București s-a constituit un grup de lucru care să identifice soluțiile legale pentru a putea recupera parcurile, spațiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joacă și care au fost retrocedate în ultimii 16 ani.

Din datele deținute de municipalitate, suprafața totală restituită în natură, care reprezenta spațiu verde din parcuri în Municipiul București, este de aproximativ 361.109 mp.

Terenul în suprafață de 2.914 mp, situat în str. Emil Gârleanu nr. 5 din sectorul 3, a fost restituit în natură fostului proprietar prin dispoziția primarului general în 9 iunie 2009, a menționat PMB. Pe acest teren, Primăria sectorului 3 a amenajat spații verzi și spații de joacă pentru copii, fără respectarea legislației în vigoare și fără a ține cont că acel teren era notificat.

Conform Direcției de Urbanism din cadrul PMB, terenul respectiv este inclus într-o zonă amenajată ca spațiu verde, cu locuri de joacă, inventariat în Registrul Spațiilor Verzi, a mai precizat sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81675

Publicat de la data iun. 8 2017. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 noiembrie 2018, 9:53
 

NE
Noros
1°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:14
Apus: 16:46
Prognoza 18 noiembrie 2018
Zi
 

ENE
Înnourat
5°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Zăpadă
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 16 noiembrie, ora 05 – 18 noiembrie, ora 12; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 149.977 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team