Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Primăria Sectorului 2 continuă gimnastică în masă pentru bucureşteni

Publicat: luni, 29 iulie 2013

Peste 500 de persoane de toate vârstele, de la copii de 3, 4 ani până la vârstnicii de 80 – 85 de ani au participat, luni, 29 iulie a.c. la o serie de exerciţii de gimnastică, necesare pentru tonifierea organismului, organizate de Primarul Neculai Onţanu în Parcul Plumbuita din sectorul 2.

Timp de oră zona de lângă Clubul Seniorilor din Parcul Plumbuita s-a transformat în locul de întâlnire al persoanelor care sunt membre ale celor 7 cluburi de recreere ale Primăriei Sectorului 2, centrelor sociale destinate copiilor şi adulţilor, after – school-urile, dar şi al bucureştenilor care vor să aibă o minte sănătoasă într-un corp sănătos prin mişcare.

Sub directa îndrumare a specialiştilor – profesori de sport, doamna coregraf Alexa Mogoşanu şi a profesorilor de la Complexul pentru Activităţi Recreative şi Educaţie “Sfântul Pantelimon” (profesori de dans modern, arte marţiale) – sportivii de toate vârstele care au venit în Parcul Plumbuita la ora de gimnastică.

Prin participarea tuturor membrilor cluburilor şi centrelor sociale ale Primăriei Sectorului 2, precum şi a bucureştenilor care vor să fie sănătoşi, se urmăreşte crearea unui univers în care sportul să aibă un rol benefic în menţinerea sănătăţii fizice şi psihice, prevenirea apariţiei unor deficienţe fizice, în dezvoltarea personală şi în comunicarea între oameni, venind în întâmpinarea dorinţei de mişcare, a nevoii imperioase de sănătate prin sport.

Iniţiativa edilului sectorului 2 are la bază studiile specialiştilor care au evidenţiat faptul că, activităţile sedentare, alimentaţia dezechilibrată, specifică societăţii contemporane, ridică tot mai accentuat probleme în restabilirrea echilibrului, dereglat de efortul predominant intelectual şi de lipsa de mişcare. Aceste aspecte subliniază, din ce în ce mai mult, rolul pe care îl au şi îl vor avea în viitor activităţile sportive, organizate în scopul combaterii influenţelor nocive specifice sedentarismului.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11121

Publicat de la data iul. 29 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iulie 2019, 16:08
 

N
Parţial însorit
31°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:49
Apus: 20:54
Prognoza 21 iulie 2019
Zi
 

NNV
Predominant însorit
33°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NV
Senin
18°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 220.425 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team