Primul audit Smart City din România pentru Municipiul Târnăveni

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, la solicitarea Primăriei Municipiului Târnăveni, județul Mureș, s-a deplasat în Municipiul Târnăveni, în perioada 03-05 august 2017. Scopul vizitei de lucru a fost analiza investițiilor realizate și obiectivele asumate, urmând a emite un audit Smart City, raportat la segmentul soluțiilor inteligente.  Documentul va conține un set de concluzii emise în baza documentației primite de la Solicitant, precum și în baza propriilor analize, colectate atât la fața locului, cât și prin mijloace independente de auditare.

Experții ARSCM, membri ai delegației care au efectuat deplasarea sunt: Eduard Dumitrașcu – Președinte Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, Finanțare și Dezvoltare Urbană – Șarolta Besenyei – Expert Comisia Europeană,  Mediu/Urbanism – Expert Mediu Dr. Serena Adler, Mobilitate și IoT – Prof. Univ. Dr. Florin Nemțanu – Universitatea Politehnică. Echipa de proiect este completată cu experți abilitați, în fiecare dintre domeniile analizate, precum IT&C, energie, și altele.

Echipa managerială a municipiului Târnăveni este o echipă tânără, deschisă către inovație și folosirea tehnologiei în slujba comunității. „Ne dorim să schimbăm imaginea municipiului, să aducem inovația și să eficientizăm resursele de care dispunem. Printr-un act administrativ responsabil, alături de tehnica modernă, vom reuși să creăm o nouă față Târnăveniului“ a declarat domnul Nicolae Sorin Megheșan, Primarul Municipiului Târnăveni, cu ocazia vizitei de lucru a ARSCM.

Demersurile de retehnologizare și dezvoltare prin investiții sustenabile sunt în acord cu strategia propusă de administratorul public al Municipiului Târnăveni, domnul Sergiu Zeres. Acesta a declarat cu acceași ocazie, că „Este important ca fiecare pas pe care îl facem să fie în direcția impusă de evoluția tehnologiei. Chiar dacă nu avem bugetele marilor municipii din România, căutăm expertiza companiilor locale, regionale și naționale, care, în acord cu  pregătirea specialiștilor din Primărie, vor aduce Municipiul Târnăveni acolo unde îi este locul. Suntem interesați să implicăm comunitatea locală în toate proiectele pe care le dezvoltăm“.

Documentul final, rezultat în urma evaluărilor va fi publicat în cursul lunii august 2017. Prezentarea aportului final va avea loc în 18 august, în cadrul conferinței “Târnăveni – pasul înainte”. Detalii suplimentare veți găsi pe site-ul asociației.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.