Primul avion mare de pasageri chinez gata pentru zborul inaugural în prima jumătate a anului 2017

C919, primul avion de pasageri de mari dimensiuni de concepție chineză, va efectua zborul inaugural în prima jumătate a acestui an.

Dezvoltatorul aeronavei, Commercial Aircraft Corp din China (COMAC) cu sediul în Shanghai, aproape a finalizat instalarea sistemelelor la bordul avionului cât și testele sistemelor statice și integrate majore de când avionul a fost construit pe 2 noiembrie 2015.

Testul static simulează presiunea în timpul zborului la bordul aeronavei.

„Am testat întreaga aeronavă, componentele sale cheie, cât și piesele de legătură „, a declarat Li Qiang, un expert al Centrului de Design și Cercetare al COMAC.

C919, cu peste 150 de locuri și o distanță standard de zbor de 4.075 km, ar urma să concureze cu actualul Airbus 320 și noua generație de Boeing 737, care domină în prezent piața.

În comparaţie cu avioanele similare din alte state, C919 e mai economic în ceea ce priveşte consumul de benzină cu aproximativ 12-15 la sută.

Până la sfârșitul anului 2016, 21 de clienți interni și externi au plasat deja comenzi pentru mai mult de 500 de aeronave C919, și COMAC speră să vândă cel puțin 2.000 de exemplare de această aeronavă.

Prima aeronavă comercială regională a Chinei, ARJ21, a început operațiunea comercială în luna iunie 2016.

Sursa: China Xinhua News

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.