Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Primul teatru construit împreună- Grivița53

Publicat: luni, 06 noiembrie 2017

Piesele de teatru ar trebui susținute în săli de teatru cu acustica necesară, cu lumini puse la punct, cu decoruri și toate cele de trebuință pentru ca actorii, în primul rând dar și publicul să simtă povestea și pentru ca mesajul să fie receptat așa cum se cuvine. Din păcate, în București sunt din ce în ce mai puține teatre și săli de cinema, mall-urile au acaparat tot.

Proiectul G53 vine cu o nouă inițiativă pentru a salva această cultură și anume, primul teatru construit împreună.

,,În Grivița 53 se va construi primul teatru independent după 71 de ani. În 1946, Liviu Ciulei a fost ultimul care a dus la bun sfârșit un astfel de demers. Motto : To build or not to be (A construi sau a nu fi).

Piesa de teatru din data de 4 noiembrie 2017, intitulată, #AtracțieAdmirațieAtenție, a fost pusă în scenă la Cinematograful Happy din cadrul mall-ului Liberty Center din București iar intrarea a fost liberă, costurile fiind suportate de Centrul Cultural și de Tineret ,,Ștefan Iordache”, sector 5.

,,O generație de actori tineri și talentați, un spectacol de teatru-dans-video proiecție într-o viziune regizorală revoluționară, un text inspirat din ,,Studii despre iubire” a lui Ortega y Gasset, toate pe muzica genială semnată de cei de la Tiger Lillies.

Din distribuție au făcut parte : Ioana Marchidan, Alin State, Vlad Birzanu, Carla Maria Teaha/ Alexandra Fasola și Irina Margareta Nistor, invitat special.

Scenografia : Adina Mastalier. Coregrafia : Ioana Marchidan. Text și regie artistică : Chris Simion-Mercurian. Durata piesei a fost de 1h10min.

În total sunt 10 reprezentații cu gratuitate pentru public, ele au început din luna septembrie și continuă până în decembrie 2017.

Calendarul reprezentațiilor îl puteți găsi pe https://www.grivita53.ro/

O piesă de teatru pe scena unui cinematograf din București. Tinere talente din lumea actoriei și-au făcut apariția și au transmis publicului etapele iubirii din viața reală.

Totul a început cu o scenetă jucată în pași de dans de o fată și un băiat care au încercat să pună în evidență una dintre speculațiile des întâlnite în zilele noastre atunci când vine vorba de iubire și anume, dragostea nu ține mai mult de trei ani.

Șirul scenetelor a continuat, actorii prezentând publicului cazuri obișnuite din popor : soțul care vine mereu beat acasă mirosind a parfum de damă și pătat de ruj pe cămașă, soarta unui bărbat pus la mijloc între soție și amantă, dar și relația dintre un cuplu de lesbiene și unul de gay.

Alexandra Elena Chira

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=87353

Publicat de la data nov. 6 2017. Categorii CULTURĂ, STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

18 februarie 2019, 19:53
 

ESE
Senin
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 65%
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2019
Zi
 

ESE
Parţial însorit
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

V
Nori intermitenti
3°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:45 si 20:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt, Întorsura Buzăului, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelința, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Barcani, Ojdula, Catalina, Vâlcele, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Dobârlău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, […]

Loto

Horoscop

  • 182.630 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team