Privirea e un laser! Ce spun ochii despre tine?

Nu degeaba se spune că ochii sunt ferestrele sufletului.

Ochii, și mai ales felul în care privești, spune totul despre tine, iar cel care este privit îți poate citi în suflet, la rândul său, ca într-o carte deschisă.

Medicina străveche are un registru întreg de simptome, stări de spirit și sentimente care, dacă sunt corect descifrate, aduc informații de mare profunzime despre trăsăturile de personalitate și caracter ale unui individ. Ochii – dar mai ales irisul – dau indicii surprinzător de exacte despre starea de sănătate a persoanei,  când sunt confruntate cu datele obținute prin intermediul aparatelor precise de măsură.

Împreună cu Georgiana Savu, specialist în medicină ayurvedică, vom intra pe acest tărâm al cunoașterii, pentru a înțelege care este legătura dintre forma ochilor,  tipul de personalitate și trăsăturile noastre de caracter. De exemplu, dacă ai ochii albaștri, ești mai capabil să te concentrezi în situațiile tensionate, în timp ce dacă ai ochii căprui, viteza ta de reacție va fi mai rapidă.

Ochii mari, umezi, frumoși, cu gene lungi și strălucitoare sunt întâlniți la persoanele printre ale căror trăsături psihologice se numără toleranța, iertarea și dragostea. La polul extrem acestea pot manifesta lăcomie și dorință mare de înavuțire, drept urmare mulți sunt bogați și știu să-și păzească bine banii. Acești oameni au o vitalitate ridicată și luptă cu îndârjire pentru a-și atinge scopurile. Sunt plăcuți și veseli, au o mare capacitate de a-și face prieteni noi și a crea o impresie foarte bună celorlalți.

Ochii de dimensiuni mici, care clipesc repede, cu gene rare, aproape insesizabile și cu albul ochilor tulbure, aparțin persoanelor nervoase, creative, foarte active, despre care ai impresia că nu obosesc niciodată. Sunt persoane inteligente, care înțeleg foarte repede o problemă, dar care nu excelează prin capacitatea de concentrare și memorie. Psihologic vorbind sunt temători și încordați și așteaptă din clipă în clipă să se întâmple ceva neplăcut. Datorita vitezei lor de mișcare fac bani ușor, dar sunt cheltuitori și puțin prudenți. Unii suferă de insomnie și au extremitățile reci.

Dacă ochii sunt luminoși și cu gene mari, iar albul ochilor este traversat de vinișoare roșii, atunci privirea va fi plină de foc. Persoanele cu asemenea ochi sunt pasionale, extraordinar de ascuțite la minte, știu să vorbească bine și să convingă publicuri mari de oameni. Unii pot face carieră în politică datorită acestor calități, dar adesea sunt conduși de mânie și invidie și nutresc în secret planuri de răzbunare la adresa celor pe care-i consideră dușmani.

Ochii bulbucați arată probleme cu tiroida, iar dacă pleoapa de sus e căzută, persoana respectivă se confruntă cu sentimente de neliniște și lipsa încrederii în propriile-i puteri.

Prin ochii noștri țâșnesc, ca dintr-o fântână arteziană, în orice moment sentimentele noastre. Cu ochii aprobăm, dezaprobăm, râdem sau ne arătăm nemulțumirea. Tot cu ei putem distruge învelișul energetic al unei persoane. Privirea plină de ură a unui om la adresa altuia, chiar dacă nu e însoțită de cuvinte, poate face tot atâta rău ca lovitura unui cuțit.

’’Privirea este un adevărat laser – spune specialistul ayurvedic AQUI AHORA – și unul dintre cei mai puternici atacatori invizibili. Ne putem trezi lipsiți complet de energie și dezolați, după ce am ’’beneficiat’’ de privirea dezaprobatoare a profesorului, mamei sau vecinului. De aceea trebuie să încercăm să ne controlăm puterea exprimată prin ochi, mai ales dacă avem în grijă copii, iar în relațiile interumane să evităm să ne scormonim cu privirea aproapele…’’

Georgiana ne sugerează cum să scăpăm de neplăcerea produsă de starea de rău generată de agresivitatea energetică a altor persoane: ’’ Când o persoană este furioasă sau dezamăgită de o alta și se descarcă prin privire și uneori și prin cuvinte de reproș, se schimbă în milionimi de secundă atât starea persoanei agresate cât și a încăperii. Totul se contaminează în câteva clipe! Dacă ești ținta unui astfel de atac, în primul rând, renunță la orice polemică. Pierzi timpul degeaba și te expui unui atac prelungit. Îndată ce ai posibilitatea, fă un duș prelungit, aerisește camera, schimbă-ți hainele, și pune o muzică liniștitoare. Vei disipa mai repede urmele lăsate de această intruziune, care te poate bulversa pentru mult timp!’’

Devenind conștient de forța pe care o emană privirea unei persoane vei putea crea mai ușor bariere care să-ți asigure protecția.

Adu-ți aminte că ochii tăi sunt forța ta și învață să transformi o armă care poate ucide la nivel energetic, într-un instrument prin care să te apropii de semenii tăi!

Pentru o imagine mai completă, citește și articolul ”Ce spun buzele despre tine”.

Adriana Caranfil

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.