Procedurile de redeschidere a pistei 2 a Aeroportului OTOPENI, programate între 13 şi 20 iunie

Procedurile de redeschidere a pistei 2 a Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” vor fi demarate miercuri, 13 iunie, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), într-un comunicat de presă, transmis marţi AGERPRES.

„În urma încheierii recepţiei la terminarea lucrărilor pentru pista 2 (08L-26R) a aeroportului Henri Coandă, CN Aeroporturi Bucureşti va demara, mâine, 13 iunie a.c. procedurile de redeschidere a acestei piste pe întreaga ei lungime. Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor şi balizajului, verificarea din zbor a configuraţiei pistei şi a sistemelor de radio navigaţie, efectuarea unei inspecţii din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române, iar pe perioada derulării lor întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit CNAB, redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3,5 kilometri va permite operarea în condiţii foarte bune, cu evitarea congestiilor de trafic, atât în lunile de vârf (iulie – august), cât şi în condiţiile dificile din lunile de iarnă.

„Întrucât în perioada 13 – 20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de Eurocontrol şi Romatsa, este posibilă apariţia unor mici întârzieri la aterizarea şi decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf. Asigurăm pasagerii că facem toate eforturile pentru minimizarea oricărui disconfort ce ar putea apărea”, precizează CNAB.

Lucrările de reparaţii la pista 2 a Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” au început la jumătatea lunii mai a acestui an. De asemenea, lucrările de reparaţie la căile de rulare de pe acelaşi aeroport au demarat pe data de 12 aprilie 2018, termenul de finalizare fiind noiembrie 2018.

CNAB a menţionat faptul că această primă fază a lucrărilor face parte dintr-un amplu program de măsuri de remediere a suprafeţelor pavate din Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, plan care prevede, printre altele, operaţionalizarea pistei 2 (08L-26R) şi a balizajului luminos de categorie III A.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.