Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Producătorii de bancnote din Australia sunt în grevă pentru salarii mai mari

Publicat: sâmbătă, 26 mai 2018

Australia a încetat să mai tipărească bancnote pentru prima dată în ultimul secol după ce lucrătorii de la o subsidiară specială a Băncii Centrale au intrat în grevă pentru a cere salarii mai mari, informează Reuters.

În condiţiile în care ritmul de creştere a salariilor în Australia este la cel mai scăzut nivel din istorie, guvernatorul Băncii Centrale, Philip Lowe, i-a sfătuit recent pe muncitori să ceară salarii mai mari. În cursul unei audieri în faţa parlamentarilor, Philip Lowe a spus că majorarea anuală a salariilor trebuie să fie de aproximativ 3,5% pentru ca inflaţia să se apropie de ţinta de 2,5% a Băncii Centrale.

În consecinţă, vineri angajaţii de la Note Printing Australia (NPA), o subsidiară deţinută în întregime de Banca Centrală a Australiei, au oprit lucrul solicitând o majorare salarială de 3,5%, în loc de majorarea de 2% oferită de Banca Centrală.

„Guvernatorul Philip Lowe trebuie să pună în practică propriile teorii”, a declarat Tony Piccolo, secretarul regional al organizaţiei sindicale Australian Manufacturing Workers. Piccolo a precizat că este pentru prima dată în cei 107 de tipărire a bancnotelor australiene când activitatea a fost întreruptă de o acţiune industrială.

Potrivit datelor publicate pe pagina sa de Internet, Note Printing Australia (NPA) are o singură facilitate de producţie la Melbourne. Pe lângă bancnotele australiene, NPA tipăreşte bancnote şi pentru alte bănci centrale utilizând tehnologia pe bază de polimeri. Printre clienţi să sunt băncile centrale din Noua Zeelandă, Thailanda, Indonezia şi Kuweit.

România foloseşte bancnote din polimeri încă din anul 2000, când a intrat în circulaţie prima emisiune cu valoarea de 10.000 de lei vechi.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=98341

Publicat de la data mai 26 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, LIFE & STYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 august 2019, 7:16
 

N
Soare
18°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:25
Apus: 20:12
Prognoza 22 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
35°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
21°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 225.081 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team