Profesorul Doctor DAN MIRCEA ENESCU a fost invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediții a Galei SENIORI de COLECȚIE 

Nu poți face bine un gest medical, chirurgical, dacă nu pui suflet, dacă nu există o energie bună, pozitivă, pe care trebuie să o transmiți pacientului!

Aceasta este dragostea! La baza Universului se află acest cuvânt. Pe dragoste se sprijină întreg Universul, dar cel dificil este să o transmit copilului, căruia îi dau speranță și încredere, pe care îl vindec și îl văd plecând acasă de la spital!

Medicina se face cu sufletul, încrederea copiilor se câștigă prin onestitate, iar energia lor îmi dă mereu  puterea să merg mai departe!”Academician Profesor Doctor DAN MIRCEA ENESCU.

”Cunoștințele acumulate de-a lungul vieții și al carierei nu au nicio valoare dacă nu le transmiți mai departe, dacă nu te asiguri că în urma ta vin medici valoroși, pasionați și dedicați meseriei și pacienților, mai ales când este vorba de cei mici.

Mă mândresc cu o echipă de profesioniști, majoritatea tineri, pe care am format-o, care lucrează cu suflet și cu dragoste.” – spunea Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, invitatul de onoare al Galei SENIORI de COLECȚIE, ajunsă la ediția a IX-a, un eveniment de tradiție organizat Asociația Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă (Președinte Alexandra Dobre) și moderat de jurnalista Mihaela Bîrzilă.

Acesta a fost, este și va fi scopul declarat încă de la prima ediție a galelor și anume, acela de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României, care sunt modele demne de urmat și care au influențat în bine zeci și zeci de generații.

”Am avut deosebita onoare  de a avea ca invitat special pe domnul Profesor Dan Mircea Enescu, o personalitate marcantă a Școlii Românești de Medicină, mai ales cea pediatrică. Un om cu un suflet uriaș, prin ale cărui mâini Dumnezeu lucrează de zeci de ani!

A salvat zeci și zeci mii de copii și a adus bucurie multor familii! Multumesc tuturor partenerilor si sponsorilor care au făcut posibil acest eveniment, dar si seniorilor prezenți la o seara plină de bucurie si de profunzime emoțională!” – a spus Alexandra Dobre, președinta Asociației Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă.

Supranumit ”Îngerul Copiilor”, Profesorul Doctor Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, membru al Academiei de Științe Medicale din România și membru fondator al Asociației Chirurgilor Plastici din România este la rândul său mai mult decât un astfel de exemplu.

A înființat în România specialitatea chirurgie plastică și reparatorie pentru copii tocmai pentru a crește șansele de supraviețuire a celor care ajung cu speranță, alături de părinții lor, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Medicina este viața mea! Am muncit foarte mult, dar am făcut lucrurile cu bucurie, cu dragoste și cu dorința de a lăsa ceva în urma mea!” – spunea cel care a salvat peste 150.000 de copii arși sau cu malformații, copii cu cicatrici dureroase nu doar  pe corp, ci și în suflete.

Am încercat mereu să nu arunc vina pe mamă, pe părinții care vin distruși sufletește cu copilul care a suferit un accident casnic. Asistă neputincioși la  suferința copiilor arși și cum să îi mai cert și eu, cum să las ca toată vina, greutatea unei clipe de neatenție să apese pe sufletul lui acestor  oameni care nu mai au nici nopți, nici zile?”

Care este secretul unei vieți longevive, trăite cu speranță și bucurie?

Iată o întrebare la care a răspuns seniorilor care au umplut din nou Sala Luceafărul, special pentru a-l urmări și asculta.: În fiecare dimineață îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a mai dat încă o zi în care să pot face ceva bun, să vindec, să dau speranță, să fiu sănătos și să o încep cât mai bine! În care să mă bucur și să nu uit că trebuie să trăiesc fiecare zi  până în ultima clipă.

Odată cu înaintarea în vârstă nu trebuie să ne odihnim la nesfârșit, să stăm fără să mai facem nimic crezând că nu mai este nevoie de noi și, mai ales, nu trebuie să renunțăm la planuri, la proiecte și la vise! Tinerețea este în sufletul, mintea și în modul în care trăiți fiecare zi. Bucurați-vă de viață!”…

A fost o seară memorabilă în care seniorii și invitații speciali au ascultat cu mare atenție, fascinați, confesiunile unui om de mare valoare morală și spirituală, a unui medic de excepție și a unui părinte pe care mulți copii și l-ar dori.

Sfatul pe care l-a dat fiicei sale în vârstă de 32 de ani a fost: ”În viață urmează-ți sufletul și vei ști că ai luat de ficare dată cea mai bună decizie! Așa am făcut și eu!”.

Prin prezența și mărturisirile sale și-a dovedit încă odată pasiunea și dăruirea, apropierea firească față de oameni, harul, menirea pe care și-a asumat-o de la începutul carierei dedicată aproape în exclusivitate celor mai mici pacienți și credința în Dumnezeu.

La final, Alexandra Dobre a înmânat invitatului o Placheta Onorifică pe care era înscris: ”Se conferă Domnului Academician Profesor  Doctor DAN MIRCEA ENESCU, personalitate remarcabilă a medicinii românești, pentru remarcabila sa activitate, pentru pasiunea, profesionalismul, dăruirea și implicarea în slujba celei mai nobile meserii, căreia i-a dedicat întreaga viață!

Academician Profesor Doctor DAN MIRCEA ENESCU este specialist în chirurgie plastică și reparatorie pediatrică, în microchirurgie reconstructivă și estetică și în chirurgia mâinii. Datorită domniei sale, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală funcționează singura clinică din țara noastră specializată în chirurgie plastică pediatrică.

Clinica este una dintre cele mai moderne din România și dispune de aparatură și echipament de ultimă generație și de o echipă profesionistă, formată din medici de renume.

Activitatea sa profesională și științifică a depășit granițele României; este membru încă de la înființarea în 1996 a Clubului European pentru arsuri pediatrice, membru activ al Academiei de Științe din New York și visiting professor la „Shriners Hospitals for Children – Cincinnati Burns Hospital”.

Are o activitate științifică prodigioasă, încununată de numeroase diploma, trofee, medalii și premii speciale acordate pentru invențiile sale: Medalia de Argint la Salonul Mondial de Inventică, Cercetare,si Inovare Industrială (Bruxelles, 1999), Ordinul Național „Serviciul Credincios” în rang de Cavaler, Ordinul Naţional “Serviciul Sanitar” în grad de “Cavaler”, Decorația Regală „Nihil Sine Deo” sau Premiul de Excelență pentru ”contribuția la imaginea pozitivă a medicului în societate” acordat de Medica Academica.

Este președintele Asociației Chirurgilor Plasticieni din România, al Academiei de Asociației Americane pentru Progres în Științe, al Societății Internaționale de Arsuri și al Asociației Europene de Arsuri (EBA) din 1993, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale din România și președinte și fondator al Societății Române pentru Arsuri Pediatrice, fiind și membru al Consiliului Științific al Agenției Române de Transplant.

Din anul 2000 este membru al Consiliului Profesoral al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, secretar al Comisiei de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătății și Familiei.

Începând cu anul 2006 a devenit membru în Comisia de atestare a diplomelor și titlurilor universitare din cadrul MEC, iar din anul 2007 este evaluator al programelor de cercetare de excelență CEEX – Academia de Științe Medicale

Seria Galelor „SENIORI de COLECȚIE”, un proiect inițiat și organizat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă va continua.

Amintim faptul că primele ediții le-au avut ca invitate pe multipla campioană olimpică ELISABETA LIPĂ, pe marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, STELA ENACHE, pe Gen. Lt. (rtr) Dr. Ing. DUMITRU DORIN PRUNARIU, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic, pe marea actriţă de teatru și film MAIA MORGENSTERN, Manager al Teatrului Evreiesc de Stat, Prof. Dr. DUMITRU CONSTANTIN  DULCAN, celebrul artist GRIGORE LEȘE, marea interpretă de muzică ușoară CORINA CHIRIAC și pe îndrăgita interpretă de muzică populară MARIA DRAGOMIROIU.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în organizarea acestui eveniment:

SPONSOR: CATENA – Farmacia Inimii

SPONSORI SILVER: PREMIO Travel Holidays

Parteneri susținători: Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România, AUDIONOVA Aparate Auditive, Asociația OAMENIVALORIFAPTE,  Next Gen Farming SRL

Parteneri media: TVR, Ziarul News, România TV, Metropola TV, Agerpres, Național TV, ştiripesurse.ro, Ultima Oră, Radio România, Amos News, Senso TV, Ziarul de Investigații, Profi24 TV, ziarul Profit, revista CARIERE, Click!, Nova Media, Phoenix Media, Sănătatea TV, GMR Media.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.