Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Prognoza ANM: Vreme din ce în ce mai rece pentru următoarele două săptămâni

Publicat: luni, 27 noiembrie 2017

Vremea va deveni din ce în ce mai rece, în următoarele două săptămâni, în majoritatea regiunilor țării, în timp ce precipitațiile mai ales sub formă ploi și lapoviță, dar și de ninsoare (în special la munte), își vor face simțită prezența, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 27 noiembrie – 10 decembrie, publicată luni.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit la sfârșit de noiembrie, media valorilor maxime urmând a fi de 4 grade, iar a celor minime între de—4 și—2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor, astfel că în zilele de 29 și 30 noiembrie se va înregistra o medie regională a valorilor maxime de 8 — 9 grade și minime de două grade. După acest interval se întrevede o nouă răcire, ce va aduce regimul termic ușor sub normalul perioadei. Temperaturile maxime din 3 și 4 decembrie vor fi, în medie, de numai un grad, până la două grade, iar cele minime în jur de—4 grade. Spre finalul intervalului de prognoză sunt estimate valori termice maxime în medie de 4 — 5 grade și minime în jur de—1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie, când și cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Crișana, în primele două zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regională a maximelor de 4 grade și a minimelor de la—4 la—2 grade. Vremea se va încălzi, ulterior, iar în zilele de 29 și 30 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade și nocturne de până la două grade. După aceste zile, vremea se va răci, mai accentuat în 3 și 4 decembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 1 — 2 grade și minime cuprinse între—5 și—4 grade. Până spre finalul primei decade a lunii decembrie (10 decembrie) valorile termice estimate vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime în medie de 3 — 4 grade și minime în jur de—2 grade. Vor fi precipitații pe arii extinse spre finalul primei săptămâni de prognoză (30 noiembrie — 3 decembrie), iar, mai ales pe 30 noiembrie, vor fi posibile și cantități însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă, urmând să crească după data de 8 decembrie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, temperatura va scădea, vremea urmând să devină rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2 — 3 grade, iar a celor minime între—5 și—2 grade, cu posibilitatea înregistrării unor valori termice mai scăzute în noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), în depresiunile din estul regiunii. În data de 30 noiembrie se va încălzi ușor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de un grad. Răcirea treptată estimată după data de 2 decembrie se va concretiza în temperaturi maxime, în medie, de 0 — 2 grade și minime ce vor coborî în a doua săptămână la—6 grade. Vor fi precipitații local însemnate cantitativ în primele două zile și în intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească ușor după data de 8 decembrie.

În Maramureș, până pe 2 decembrie, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 3 — 4 grade și minime între—4 și—2 grade. Doar în ziua de 30 noiembrie se va produce o ușoară încălzire, ce se va materializa prin valori de temperatură maxime de 6 — 7 grade și minime de 1 — 2 grade. După 3 decembrie este prognozată o răcire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre zero grade în ziua de 4 decembrie, iar ulterior, până spre finalul intervalului, va fi de 1 — 2 grade. Temperaturile minime vor fi în jur de—3 grade, cu posibilitatea înregistrării unor temperaturi mai scăzute în intervalul 5-7 decembrie. De asemenea, vor mai fi precipitații în prima zi și în perioada 30 noiembrie — 3 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, urmând să crească spre finalul intervalului.

În Moldova, intervalul va debuta cu un proces de răcire, ce va însemna maxime la nivelul regiunii de 2 — 4 grade și minime de la—1 la zero grade. La mijlocul săptămânii (în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie) vremea se va încălzi ușor, astfel media regională a temperaturilor maxime va urca la 6 — 8 grade, iar minimele din dimineața zilei de 1 decembrie vor fi în jur de 4 grade. După data de 2 decembrie, temperatura va fi în scădere, astfel că media valorilor maxime va fi de 2 — 4 grade, iar a celor minime între—4 și—2 grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru începutul lunii decembrie. Precipitațiile vor fi însemnate cantitativ în primele două zile și în intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie. După aceste intervale, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, urmând să crească ușor după data de 8 decembrie.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni, vremea se va răci, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor va fi de 2 — 3 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere și, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, valorile diurne vor oscila în jurul a 13 grade, iar cele nocturne vor fi de 9 — 10 grade. După data de 2 decembrie, vremea se va răci din nou, iar în cea de-a doua săptămână media valorilor maxime va fi de 6 — 8 grade, iar a celor minime de la zero la 3 grade. Vor fi ploi mai însemnate cantitativ în primele două zile, dar și în intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie. În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi în general redusă.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în scădere până la valori ale maximelor, în medie regională, ce se vor situa în jurul a 5 grade. Minimele termice vor fi în scădere până spre mijlocul acestei săptămâni, când media acestora va fi cuprinsă între—3 și—2 grade. Până în data de 1 decembrie, vremea se va încălzi, media valorilor diurne va fi în jurul a 9 grade, iar a celor nocturne va fi de 7 grade. Ulterior, temperatura va fi din nou în scădere, iar, în a doua jumătate a intervalului, media maximelor va fi de 5 — 6 grade, iar a minimelor între—3 și—1 grad. Precipitații însemnate cantitativ vor fi în primele două zile, dar și în intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă în a doua săptămână, cu tendința de creștere după data de 8 decembrie.

În Oltenia, variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative pe întreg parcursul intervalului de prognoză. Până spre sfârșitul primei săptămâni maximele termice vor fi, în medie regională, de 5 — 7 grade, apoi va surveni o ușoară scădere a temperaturii, iar în a doua jumătate a intervalului media regională a valorilor diurne va fi de 3 — 5 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra valori în jurul a—2 grade. După acest interval va fi o creștere a valorilor nocturne și, pâna la sfârșitul primei săptămâni, acestea vor fi, în medie, de la un grad la 4 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, minimele vor marca o scădere ușoară până la medii de la—4 la—2 grade. Precipitații însemnate cantitativ vor fi în primele două zile ale intervalului de anticipație, dar și în perioada 30 noiembrie — 3 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

La munte, intervalul va debuta cu o medie a valorilor maxime în jurul a—2 grade, iar a celor minime de la—7 la—6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor, în zilele de 29 și 30 noiembrie se va înregistra o medie a valorilor maxime de un grad până la 3 grade, iar în dimineața de 1 decembrie media minimelor va fi în jur de—3 grade. După acest interval, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că, la începutul celei de-a doua săptămâni, media valorilor diurne va fi cuprinsă între—6 și—4 grade, iar a celor nocturne între—10 și—8 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura va avea tendința de creștere ușoară până la medii ale maximelor de—2 grade și ale minimelor de—6 grade. Vor fi ninsori abundente, mai ales în Carpații Meridionali și Orientali, în primele două zile ale intervalului, iar în perioada 30 noiembrie — 3 decembrie sunt de așteptat precipitații local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 8 decembrie.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88105

Publicat de la data nov. 27 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 noiembrie 2018, 9:22
 

VNV
Noros
7°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:12
Apus: 16:48
Prognoza 16 noiembrie 2018
Zi
 

ENE
Precipitaţii
6°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Parţial noros
-1°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:50 si 11:00 In zona : Județul Mehedinţi: Dârvari;Județul Olt: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Brastavățu, Osica de Sus, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Mărunței, Fălcoiu, Izvoarele, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Crâmpoia, Vădăstrița, Dăneasa, Corbu, Dobrosloveni, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 07:50 si 10:00 In zona : Județul Timiş: Lugoj, Coșteiu, Racovița, Gavojdia, Topolovățu Mare, Belinț, Darova, Victor Vlad Delamarina, Boldur, Criciova, Bârna, Ghizela; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 07:20 si 10:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Bozovici, Pojejena, Sichevița, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș, Ciuchici; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 07:00 si 09:00 In zona : Județul Argeş: Pitești, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Buzoești, Băiculești, Leordeni, Coșești, Bogați, Stâlpeni, Slobozia, Vedea, Bradu, Bălilești, Ungheni, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Stolnici, Merișani, Moșoaia, Lunca Corbului, Priboieni, Suseni, Albota, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 06:50 si 09:00 In zona : Județul Mureş: Târgu Mureș, Sighișoara, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Miercurea Nirajului, Cristești, Fântânele, Bălăușeri, Acățari, Crăciunești, Sânpaul, Sântana de Mureș, Gălești, Chețani, Gheorghe Doja, Ogra, Nadeș, Cuci, […]

Loto

Horoscop

 • 149.295 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team