Programul de garantare a Creditelor pentru IMM-uri, aprobat de Executiv

În şedinta de Guvern de miercuri Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism a propus, împreună cu Ministerul Finantelor Publice, aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind Programul de garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Astfel, prin acest OUG, s-a aprobat sustinerea de la buget a 50% din garantiile necesare IMM-urilor pentru creditarea capitalului de lucru.

Demersul constă în acordarea întreprinderilor mici şi întreprinderilor mijlocii a unei linii de credit pentru capital de lucru garantată de către stat în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare. Valoarea maximă a unui credit garantat este de 5.000.000 lei/I.M.M. pe o perioadă de maxim 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni, în condiţiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în vederea rambursării liniei de credit.

Avand in vedere nevoia de lichiditati pentru capitalul de lucru, aceasta masura va debloca creditarea de catre banci a IMM-urilor. In acest fel se pot mentine si dezvolta noi locuri de munca.

Guvernul a inteles, astfel, sa intervina printr-o politica publica in economie, in consens cu cerintele mediului privat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.