PROGRAMUL DE SPECTACOLE AL LUNII APRILIE 2014, la Teatrul German de Stat Timişoara

Luni,

7 aprilie 2014,
ora 18

Casa de Cultură a Sindicatelor REŞIŢA

NUNTA MICILOR BURGHEZI
de Bertolt Brecht
Regia: Alexandru Dabija ▪ Decorul și costumele: Dragoş Buhagiar ▪ Dramaturgia: Valerie Seufert ▪ Vorbirea scenică: Luise Gebauer ▪ Coregrafia: Florin Fieroiu
Cu: Rareş Hontzu, Dana Borteanu, Silvia Török, Olga Török, Franz Kattesch, Georg Peetz, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Konstantin Keidel, Patrick Cionac.
Brecht a scris comedia „Nunta micilor burghezi“ (titlul iniţial „Nunta“) la vârsta de doar 21 de ani. Piesa ilustrează în manieră comică degradarea micii burghezii: la o nuntă se întâlnesc mirii, tatăl şi sora miresei, mama mirelui şi câţiva prieteni. Sărbătoarea se transformă treptat într-o catastrofă. Invitaţii se poartă nepoliticos unii cu alţii, intervin unul peste celălalt atunci când vorbesc, se contrează reciproc şi nu se dau îndărăt nici de la apropouri vulgare. Ca și cum nu ar fi de ajuns, mândria mirelui, mobila construită de el însuși, începe literalmente să se descompună. Iar concluzia e: „Slavă Domnului şi diavolului că au plecat în sfârşit!“
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

***************
Duminică,
13 aprilie 2014,
ora 19,30

în sala Teatrului German
FĂPTAȘI
de Thomas Jonigk
Regia: Szabó K. István ▪ Decorul și costumele: Cristina Milea ▪ Muzica: Ovidiu Iloc ▪ Dramaturgia: Valerie Seufert ▪ Vorbirea scenică: Linda Moog ▪ Coregrafia: Mălina Andrei
Cu: Silvia Török, Rareş Hontzu, Olga Török, Richard Hladik, Enikő Blénessy, Daniela Török, Radu Vulpe, Isa Berger, Ioana Iacob, Konstantin Keidel.
De ani de zile Petra este abuzată de către tatăl ei Erwin, iar mama ei, Karin, ignoră acest lucru. Magda îl violează pe fiul ei Paul, însă nimeni nu aude strigătele lui de ajutor. Destinele similare îi aduc față în față pe cei doi copii, care se străduiesc, cu mai mult sau mai puțin succes, să pună capăt abuzurilor părinților. Faptele părinților sunt greu de cuprins în cuvinte, și cu atât mai greu e ca aceștia să fie trași la răspundere. Thomas Jonigk evocă în „Făptași“ unul dintre cele mai discutate subiecte ale ultimilor ani. Pe marginea poveștilor Petrei și ale lui Paul autorul constată că societatea noastră este una de făptași.
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

**************
Luni,
14 aprilie 2014,
ora 19,30

în sala Teatrului German
URÂTUL
de Marius von Mayenburg
Regia: Theodor-Cristian Popescu • Decorul și costumele: Velica Panduru • Muzica: Vlaicu Golcea • Dramaturgia: Valerie Seufert • Coregrafia: Florin Fieroiu
Cu: Konstantin Keidel, Olga Török, Rareş Hontzu, Horia Săvescu.

Lette este urât, dar nu este conştient de asta. Într-o zi află că înfăţişarea sa nu tocmai plăcută constituie motivul pentru care şeful său nu îi permite să îşi prezinte cea mai nouă invenţie la un congres. Când îşi dă seama că frumuseţea nu stă în ochii privitorului şi după ce chiar şi soţia evită să îl mai privească, se hotărăşte să se opereze, lucru ce are urmări semnificative în viaţa sa profesională şi privată: competenţa îi este apreciată şi devine râvnit de admiratoare. Însă când faţa sa devine un produs căutat pe piaţă, viaţa-i se schimbă din nou.

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

*******
Marţi,
15 aprilie 2014,
ora 19,30

în sala Teatrului German
derdiedans
Performance după un concept de Florin Fieroiu
Coordonarea artistică: Florin Fieroiu • Scenografia: Cristina Milea • Muzica: Vlaicu Golcea • Dramaturgia: Cristina Toma, Valerie Seufert
Cu: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu, Radu Vulpe.
Spectacolul – dezvoltat ca performance de către cei zece actori împreună cu coregraful Florin Fieroiu și echipa sa – vorbește despre rolurile sexelor și despre așteptările pe care societatea le manifestă față de individ. Elementele de mișcare și textele create tocmai de interpreți, asezonate cu o doză de improvizație, au generat un spectacol unitar care comentează cu umor unele dintre neajunsurile și năzuințele fiecăruia. Deschiderea TGST spre teatrul de mișcare a generat invitații ale acestui spectacol la diverse festivaluri, de la Arad până la Tbilisi, în Georgia.
SPECTACOL CU TRADUCERE SIMULTANĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

*****************
Joi,
17 aprilie 2014,
ora 19,30

în sala Teatrului German
FETIŢA DIN BOLUL PEŞTELUI AURIU
de Morris Panych
Silvia Török – Premiul UNITER 2013 pentru Debut
Olga Török – Nominalizare la Premiul UNITER 2013 pentru cel mai bun rol secundar feminin
Regia: Radu Afrim • Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar • Dramaturgia: Valerie Seufert
Cu: Silvia Török, Georg Peetz, Olga Török, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Konstantin Keidel, Raul Bastean.
Vremuri tulburi: În Canada anilor ’60, Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă de pe malul oceanului. Fetiţa nu ezită să îi pună la punct pe adulţii din jurul său, merge la o şcoală catolică, deşi se declară budistă, şi îşi adoră peştişorul auriu. Acesta dispare din casă chiar in ziua în care mama ei decide să îşi părăsească familia, şi doar o coincidenţă face să nu se întâmple astfel. La scurt timp, Iris îl aduce acasă pe un naufragiat care seamănă izbitor de mult cu peştişorul ei auriu, astfel că deodată fata începe să creadă în reîncarnare. Va reuşi acesta să îi apropie din nou pe membrii acestei familii?
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

**************
Joi,
24 aprilie 2014,
ora 11

în sala Teatrului German
HÄNSEL ŞI GRETEL
după Fraţii Grimm
Versiunea scenică şi regia : Simona Vintilă • Decorul și costumele: Ioana Popescu • Muzica: Ilie Stepan • Dramaturgia: Valerie Seufert • Coregrafia: Liana Iancu
Cu: Boris Gaza, Isa Berger, Franz Kattesch, Isolde Cobeţ, Tatiana Sessler, Dana Borteanu, Anne-Marie Waldeck, Aljoscha Cobeţ.
Cine nu cunoaşte renumitul basm al Fraţilor Grimm? Foametea îi determină pe tăietorul de lemne şi soţia sa să îi ducă pe cei doi copii în pădure şi să-i lase acolo. Acolo copiii sunt prinşi de o vrăjitoare care ar vrea să-i mănânce. Există totuşi o scăpare, cei doi fiind ajutaţi de un povestitor şi de doi spiriduşi prietenoşi. Dar dacă şi cum reuşesc aceştia să se elibereze, şi ce se întâmplă cu vrăjitoarea, rămâne de văzut!
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

********************
Vineri,
25 aprilie 2014,
ora 19,30

în sala Teatrului German
NUNTA MICILOR BURGHEZI
de Bertolt Brecht
Distribuția din 7 aprilie.
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.