PROGRAMUL DE SPECTACOLE AL LUNII SEPTEMBRIE la TEATRUL GERMAN DE STAT TIMIȘOARA

Teatrul German de Stat Timișoara și-a reluat activitatea. Primul spectacol va avea loc în data de 7 septembrie: În umbra uitării, de Simona Vintilă, o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne.Textul însăilează povestea de viață a soțului aflat mai tot timpul în delegații de serviciu, a fiicei plecate la studii în străinătate, și a mamei, personajul principal, rămasă singură, ce devine din ce în ce mai copleșită de treburi și de stresul cotidian, inerent societății moderne. În spațiile rămase goale ale  aceastei relații își face apariția, personificată, chiar boala, al cărei destin este de a externaliza drama familiei destrămate,  rotunjind calitatea contemporană a acestei menajerii de sticlă. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora.

 

 

Vineri,

7 septembrie 2018,

ora 19,30

 

 

în sala Teatrului German

în umbra uitării

de Simona Vintilă

 

Regia: Simona Vintilă • Asistență de regie: Harald Weisz • Scenografia și costumele: Ioana Popescu • Muzică originală: Ilie Stepan • Design Video: Cristian Ienciu

 

Cu: Simona Vintilă, Franz Kattesch, Isa Berger, Rareș Hontzu, Radu Brănici, Dana Borteanu, Aurel Dragalina (a.G).

 

În umbra tăcerii este o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne. Textul însăilează povestea de viață a soțului aflat mai tot timpul în delegații de serviciu, a fiicei plecată la studii în străinătate, și a mamei, personajul principal, rămasă singură, ce devine din ce în ce mai copleșită de treburi și de stresul cotidian, inerent societății moderne. În spațiile rămase goale ale  aceastei relații își face apariția, personificată, chiar boala, al cărei destin este de a externaliza drama familiei destrămate,  rotunjind calitatea contemporană a acestei menajerii de sticlă. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora.

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

 

Marți,

11 septembrie 2018,

ora 19,30

 

 

în sala Teatrului German

Forma lucrurilor

de Neil LaBute

Regia: Cristi Juncu • Decorul şi costumele: Cosmin Ardeleanu • Dramaturgia: Raul Stancu

Cu: Ioana Iacob, Horia Săvescu, Daniela Török, Konstantin Keidel.

      Adam, student la anglistică, îşi câştigă existenţa lucrând ca paznic într-un muzeu. Aici o cunoaşte pe Evelyn, studentă la arte plastice. Phillip, prietenul cel mai bun al lui Adam, crede că tânăra studentă are o influenţă negativă asupra acestuia. Singura persoană din anturajul său care o acceptă pe Evelyn este Jenny, logodnica lui Phillip. Din studentul timid şi retras, Adam devine o persoană sigură de sine, care îşi poate asuma răspunderea propriilor fapte. Surpriza cea mare îl aşteaptă însă abia la final…

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Miercuri,

12 septembrie 2018,

ora 19,30

 

 

în sala Teatrului German

DE FAPT E FRUMOS

O dramă în spații virtuale și reale

de Volker Schmidt

 

Regia şi decorul: Volker Schmidt

Costumele: Nina Kroschinske • Dramaturgia: Patricia Pandek • Light-design: Nosz Botond

.

 

Cu: Konstantin Keidel, Ioana Iacob, Rareș Hontzu, Richard Hladik, Isa Berger, Oana Vidoni.

               „De fapt e frumos“ priveşte îndeaproape relațiile unei generații care se remarcă prin fuga de obligații, fiind mereu în căutarea a ceva mai bun. Un spectacol despre oameni în jurul vârstei de 30 de ani, bine instruiți, care trec de la un job temporar la celălalt, sunt mereu pe drumuri și trăiesc în locuințe semi-mobilate, dar ale căror profiluri pe rețelele de socializare sunt actualizate non-stop și puse la punct. În spatele banalității prezentării sinelui pe Facebook se ascunde însă drama căutării relaţiei potrivite. Cum să trăim şi cum să iubim? Aspiraţia de a găsi marea iubire rămâne neschimbată. Spectacolul „De fapt e frumos” pornește tocmai de la contradicţia dintre concepţia romantică despre o relaţie fără sfârşit şi condiţiile de viaţă reale ale generaţiei de azi. Pentru că de fapt avem tot ce ne trebuie, însă doar de fapt, în realitate însă lipseşte ceva… iar astfel sintagma „de fapt” devine motto-ul unei întregi generaţii.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

 

Joi,

13 septembrie 2018,

ora 19,30

 

 

în sala Teatrului German

ELECTRA

după Euripide și Eschil. Versiunea scenică de Benedek Zsolt.

Traducerea: Christina Kunze

Regia: Bocsárdi László • Decorul: Bartha Jószef • Costumele: Kiss Zsuzsanna • Dramaturgia: Benedek Zsolt

Cu: Isa Berger, Harald Weisz, Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza, Radu Vulpe

          Agamemnon este ucis de către soția sa, Clitemnestra, și iubitul acesteia, Aegisthus. Frații Electra și Oreste vor să răzbune moartea tatălui lor. Pentru a o atrage pe Clitemnestra în casa sa, Electra îi transmite falsa știre a nașterii unui copil. După ce Oreste îl asasinează pe Aegisthus la o serbare a nimfelor, Electra își așteaptă mama cu dorința de răzbunare.  Clitemnestra nu regretă uciderea soțului său și justifică fapta, menționând că acesta o sacrificase pe Ifigenia, sora Electrei și a lui Oreste, și de aceea trebuia să moară. Aceste explicații nu o opresc însă pe Electra să-și îndeplinească planul de răzbunare.

         Rescrierea tragediei „Electra” preia motivele principale din scrierile consacrate ale lui Euripide și Sofocle: crimă, răzbunare, trădare, iubire. Această adaptare modernă în regia lui Bocsárdi László aduce în prim-plan obsesia răzbunării în lumina unei mistuitoare pasiuni.

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Luni,

17 septembrie 2018,

ora 19,30

 

 

în sala Teatrului German

Incredibila şi trista poveste a candidei erÉndira şi a bunicii sale fără suflet

de Gabriel Garcia Márquez

 

Regia: Yuri Kordonsky • Decorul: Helmut Stürmer • Costumele: Ioana Popescu • Dramaturgia: Rudolf Herbert • Muzica: Cári Tibor • Light-design: Nosz Botond

 

Cu: Olga Török, Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik.

       

            Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât paisprezece ani când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze. În timp ce sute de bărbați se înșiră în fața cortului Eréndirei, bunica negociază prețul și numără banii. Şi Ulise, tânăr și frumos ca un înger, o dorește. După ce tentativele de fugă ale celor doi îndrăgostiți eșuează, ei plănuiesc o crimă. „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” este considerată una dintre cele mai emoționante povestiri ale lui Gabriel García Márquez. Unele motive din capodopera „Un veac de singurătate” sunt îmbinate aici cu teme precum vinovăția și ispășirea, dragostea și moartea. Un laureat al premiului Nobel pentru literatură, un regizor de excepție, care semnează și adaptarea scenică a textului, și un ansamblu consacrat abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

 

 

Programul casieriei se va relua marți, 4 septembrie, 2018, începând cu ora 10.00.

 

 

Bilete și rezervări:

Biletele pot fi cumpărate și tipărite online la adresele: www.teatrulgerman.ro, www.biletmaster.ro

Bilete la Agenția TGST din str. Alba Iulia 2.

 

Rezervări la Agenția TGST din str. Alba Iulia 2, la tel. 0256-43 57 43 sau fax 0256-20 12 93.

 

Orarul agenției de bilete a TGST:

Marți-Vineri: 10-15; 17-19

Sâmbătă: 10-15

Precum și cu o oră înaintea începerii spectacolelor

Teatrul își rezervă dreptul de a efectua modificări ale programului.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.