Programul de spectacole al Teatrului German de Stat Timișoara pentru lunile octombrie și noiembrie 2018

Ziarul Ultima Oră vă prezintă programul spectacolelor ce vor fi susținite pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara în următoarele două luni:

Marți,

2 octombrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

SPECTACOL INVITAT

Jurnal de ROMÂNIA. sFÂNTUL gHEORGHE

de Carmen Lidia Vidu

 

Regia: Carmen Lidia Vidu • Scenografia și costumele: Raluca Alexandrescu • Foto: Vargyasi Levente • Video: Vetró Baji • Videoproiecție: Molnár Csaba • Muzică originală: Luiza Zan, Kónya Ütő Bence

 

Cu: Sebastian Marina, Daniel Rizea, Ioana Alexandrina Costea, Ion Fiscuteanu, Elena Popa, Costi Apostol.

 

              Un joc al dezvăluirilor şi tăinuirilor, fotograme din filmul vieţii celor 6 actori: despre origini, frici şi răbdare; despre limba română şi maghiari, chirii, căutări, evadări și confruntări cu diferenţa; despre meseria istovitoare de actor, spectatori, visuri, rătăciri, iubiri şi răbdare; despre aşteptări, ratări, dezamăgiri, şocuri, confuzii, copii, neputinţă, furie şi răbdare; despre pierderi, câştiguri, revolte şi povestea celor 7 pucişti care au speriat estul teatral; despre fericire, tensiuni, pasiuni, ipocrizii, aroganţe, tatuaje; despre prima premieră şi moartea care bate teatrul; despre locul preferat care e acasă. Despre arta de a răbda. Jurnal de România este spaţiul de dialog pe care artista Carmen Lidia Vidu l-a deschis din nevoia de a-şi cunoaşte generaţia şi, prin ea, România mai puţin turistică şi mai puţin televizată.

 

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Biletele se ridică de la Casieria Teatrului German. 

 

SPECTACOL ÎN LIMBA ROMÂNĂ

 

Miercuri,

3 octombrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

SPECTACOL INVITAT

Jurnal de ROMÂNIA. Constanța

de Carmen Lidia Vidu

Regia: Carmen Lidia Vidu • Coregrafie: Cristiana Drăgan  • Fotografie: Cristina Baciu  • Scenografie: Lăcrimioara Dumitrașcu •  Montaj video: Cristina Baciu • Costume: Lăcrimioara Dumitrașcu

Cu: Mirela Pana, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Laura Iordan Adrian,Alina Mantu, Florina Stanculet.

 

           Spectacolul Jurnal de Romania. Constanța, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, are șase protagoniste, șase actrițe care, de această dată, se joacă pe ele însele. Femeile înțeleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Pentru femeie, a avea o oglinda înseamnă a avea mereu curiozitatea de a-și căuta /controla/măsura identitatea. O curiozitate ce nu poate fi desparțită de nevoia de a REFLECTA la cum arăți, ce se întamplă cu tine/ce ești și ce poți deveni. Mă oglindesc, deci gândesc. Mă oglindesc, deci povestesc

 

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Biletele se ridică de la Casieria Teatrului German. 

 

 

SPECTACOL ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Joi,

4 octombrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

Premieră

JURNAL DE ROMÂNIA. TIMIȘOARA

de Carmen Lidia Vidu (a.G)

Regia: Carmen Lidia Vidu (a.G) • Dramaturgie: Andrea Wolfer • Asistență de regie: Oana Vidoni  • Scenografie: Ioana Popescu • Montaj foto-video: Cristina Baciu (a.G), Ovidiu Zimcea  

 

Cu: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török și Silvia Török.

 

Jurnal de România.Timișoara este un proiect-montaj compus din fragmente de film, fotografie și teatru, ce își propune să fie, prin caracterul confesional necenzurat și nemijlocit, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban – Timișoara, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este însăilată în jurul actrițelor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii și necunoscuții ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată – fie că vorbim despre  intimitatea fericirii sau a durerii, despre fericirea succesului sau deziluzia eșecului, despre abuzuri și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Marți,

9 octombrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

 

Incredibila şi trista poveste a candidei erÉndira şi a bunicii sale fără suflet

de Gabriel Garcia Márquez

Regia: Yuri Kordonsky • Decorul: Helmut Stürmer • Costumele: Ioana Popescu • Dramaturgia: Rudolf Herbert • Muzica: Cári Tibor • Light-design: Nosz Botond

 

Cu: Olga Török, Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik.

       

            Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât paisprezece ani când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze. În timp ce sute de bărbați se înșiră în fața cortului Eréndirei, bunica negociază prețul și numără banii. Şi Ulise, tânăr și frumos ca un înger, o dorește. După ce tentativele de fugă ale celor doi îndrăgostiți eșuează, ei plănuiesc o crimă. „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” este considerată una dintre cele mai emoționante povestiri ale lui Gabriel García Márquez. Unele motive din capodopera „Un veac de singurătate” sunt îmbinate aici cu teme precum vinovăția și ispășirea, dragostea și moartea. Un laureat al premiului Nobel pentru literatură, un regizor de excepție, care semnează și adaptarea scenică a textului, și un ansamblu consacrat abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Joi,

25 octombrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

neînțelegerea

de Albert Camus.

Regia: Bocsárdi László

Decorul: Bartha József   Costumele: Dobre-Kóthay Judit

Dramaturgia: Valerie Seufert • Muzica: Könczei Árpád

Cu: Enikő Blénessy, Ioana Iacob, Ida Jarcsek-Gaza, Georg Peetz, Sorin Leoveanu.

    Martha și mama ei conduc un han într-o modestă localitate din Boemia. Martha îşi doreşte să renunţe la tot şi visează la o viaţă mai bună pe malul mării. Pentru a-şi îndeplini această dorinţă, cele două femei jefuiesc clienţii bogaţi iar apoi îi îneacă. Când apare un nou client, cele două femei nici măcar nu bănuiesc că acesta este chiar fiul, respectiv fratele pierdut, plecat de acasă în urmă cu douăzeci de ani, despre care nu mai ştiu nimic. Se ajunge la o neînţelegere fatală.Şi această piesă a lui Camus – scrisă în 1943 – preia întrebările prezente în întreaga sa operă despre sensul vieţii şi despre (im)posibilitatea aflării fericirii într-o lume părăsită de Dumnezeu.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Miercuri,

31 octombrie 2018,

ora 19.30

 

în sala Teatrului German

 

JURNAL DE ROMÂNIA. TIMIȘOARA

de Carmen Lidia Vidu (a.G)

Regia: Carmen Lidia Vidu (a.G) • Dramaturgie: Andrea Wolfer • Asistență de regie: Oana Vidoni  • Scenografie: Ioana Popescu • Montaj foto-video: Cristina Baciu (a.G), Ovidiu Zimcea (a.G)

 

Cu: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török și Silvia Török.

               „Jurnal de România.Timișoara este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe  experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre  momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Vineri,

2 noiembrie 2018,

orele 11 și 19.30

 

 

 

în sala Teatrului German

CARTEA JUNGLEI

după Rudyard Kipling

 

Regia și coregrafia: Răzvan Mazilu • Decorul și costumele: Dragoş Buhagiar, cu participarea: Ioana Popescu • Video: Andrei Cozlac • Light-design: Dragoș Buhagiar, Alin Popa • Producția muzicală: Alexei Țurcan

 

Cu: Vladimir Socolovici, Horia Săvescu, Daniela Török, Harald Weisz, Dana Borteanu, Konstantin Keidel, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Isolde Cobeț, Thomas Kattesch, Boris Gaza, Isa Berger, Oana Vidoni, Anne-Marie Waldeck, Radu Brănici, Aljoscha Cobeț, Richard Hladik, Maya Giotea, Andreea Farcaș, Alina Mihai, Daris-Alin Agrima, Eva Danciu, Teodor Pătrașcu, Alexandru Pîntea, Sergiu Mihailic, Raisa Kadar, Sorina Savii, Claudiu Lazarciuc.

       

            „Cartea junglei” evocă povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Prietenii acestuia, înțeleapta panteră Bagheera și amuzantul urs Baloo îl avertizează pe Mowgli de pericolul care îl pândește: tigrul Shere Khan s-a întors în acele locuri. În ciuda dorinței lui Mowgli de a trăi în continuare în junglă, Bagheera și Baloo plănuiesc să îl ducă într-un sat din apropiere. Urmează un drum plin de peripeții, în care Mowgli este nevoit să îl înfrunte pe Louie, regele maimuțelor, și pe vicleanul șarpe Kaa. Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu. Spectacolul este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi hituri din desenul animat omonim, precum „The Bare Necessities” și „I wanna be like you”.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Sâmbătă,

3 noiembrie 2018,

ora 18.00

 

 

în sala Teatrului German

CARTEA JUNGLEI

după Rudyard Kipling

 

Regia și coregrafia: Răzvan Mazilu • Decorul și costumele: Dragoş Buhagiar, cu participarea: Ioana Popescu • Video: Andrei Cozlac • Light-design: Dragoș Buhagiar, Alin Popa • Producția muzicală: Alexei Țurcan

 

Cu: Vladimir Socolovici, Horia Săvescu, Daniela Török, Harald Weisz, Dana Borteanu, Konstantin Keidel, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Isolde Cobeț, Thomas Kattesch, Boris Gaza, Isa Berger, Oana Vidoni, Anne-Marie Waldeck, Radu Brănici, Aljoscha Cobeț, Richard Hladik, Maya Giotea, Andreea Farcaș, Alina Mihai, Daris-Alin Agrima, Eva Danciu, Teodor Pătrașcu, Alexandru Pîntea, Sergiu Mihailic, Raisa Kadar, Sorina Savii, Claudiu Lazarciuc.

       

            „Cartea junglei” evocă povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Prietenii acestuia, înțeleapta panteră Bagheera și amuzantul urs Baloo îl avertizează pe Mowgli de pericolul care îl pândește: tigrul Shere Khan s-a întors în acele locuri. În ciuda dorinței lui Mowgli de a trăi în continuare în junglă, Bagheera și Baloo plănuiesc să îl ducă într-un sat din apropiere. Urmează un drum plin de peripeții, în care Mowgli este nevoit să îl înfrunte pe Louie, regele maimuțelor, și pe vicleanul șarpe Kaa. Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu. Spectacolul este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi hituri din desenul animat omonim, precum „The Bare Necessities” și „I wanna be like you”.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Marți,

6 noiembrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

 

JURNAL DE ROMÂNIA. TIMIȘOARA

de Carmen Lidia Vidu (a.G)

Regia: Carmen Lidia Vidu (a.G) • Dramaturgie: Andrea Wolfer • Asistență de regie: Oana Vidoni  • Scenografie: Ioana Popescu • Montaj foto-video: Cristina Baciu (a.G), Ovidiu Zimcea (a.G)

 

Cu: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török și Silvia Török.

               „Jurnal de România.Timișoara este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe  experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre  momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Vineri,

9 noiembrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

SPECTACOL INVITAT

Teatrul Rrom Giuvlipen și

TEATRUL EVREIESC DE STAT

KALI TRAš/fRICA nEAGRĂ

de Valerică Stănescu

 

Regia: Mihai Lukacs •  Scenografia: Iulia Toma, •  Mișcarea scenică: Paul Dunca • Dramatizare: Mihaela Drăgan

 

Cu: Zita Moldovan, Mihaela Drăgan, Marcel Costea, Ninel Petrache și Mircea Dragoman

 

Kali Traš” nu este doar o altă poveste. „Kali Traš” este, poate, cea mai importantă și dureroasă poveste a romilor. Kali Traš (romani, Frica Neagră) este una dintre denumirile date de romi planului de exterminare etnică, inițiat de regimul fascist din cel de al doilea război mondial. Împreună cu o trupă romă de teatru ambulant ne întoarcem în secolul trecut și suntem martorii unui fragment din Holocaustul romilor. Pornim de la cartea supraviețuitorului Valerică Stănescu, “Cu moartea-n ochi”, și aflăm cum se schimbă viața lui Diloda, Șopârla, Leanca și Franț – actori, păpușari, ghicitoare sau muzicieni – când sunt deportați în Transnistria, în lagărele de la Bug. Supuși unor condiții de viață inumane, în care se vor lupta cu frigul, foametea și holera, ei visează să vină înapoi acasă. Vor reuși să se întoarcă împreună în România? Dacă nu, cine le va păstra memoria suferințelor trăite, în speranța că istoria nu se va mai repeta? Cum se vor întoarce la teatrul lor vesel, de bâlci, din spectacolul lugubru al genocidului romilor? 

 

SPECTACOL ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Vineri,

16 noiembrie 2018,

ora 19.30

 

 

în sala Teatrului German

 

Incredibila şi trista poveste a candidei erÉndira şi a bunicii sale fără suflet

de Gabriel Garcia Márquez

Regia: Yuri Kordonsky • Decorul: Helmut Stürmer • Costumele: Ioana Popescu • Dramaturgia: Rudolf Herbert • Muzica: Cári Tibor • Light-design: Nosz Botond

 

Cu: Olga Török, Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik.

       

            Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât paisprezece ani când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze. În timp ce sute de bărbați se înșiră în fața cortului Eréndirei, bunica negociază prețul și numără banii. Şi Ulise, tânăr și frumos ca un înger, o dorește. După ce tentativele de fugă ale celor doi îndrăgostiți eșuează, ei plănuiesc o crimă. „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” este considerată una dintre cele mai emoționante povestiri ale lui Gabriel García Márquez. Unele motive din capodopera „Un veac de singurătate” sunt îmbinate aici cu teme precum vinovăția și ispășirea, dragostea și moartea. Un laureat al premiului Nobel pentru literatură, un regizor de excepție, care semnează și adaptarea scenică a textului, și un ansamblu consacrat abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Duminică,

18 noiembrie 2018,

ora 19.30

 

în sala Teatrului German

în umbra uitării

de Simona Vintilă

 

Regia: Simona Vintilă • Asistență de regie: Harald Weisz • Scenografia și costumele: Ioana Popescu • Muzică originală: Ilie Stepan • Design Video: Cristian Ienciu

 

Cu: Simona Vintilă, Franz Kattesch, Isa Berger, Rareș Hontzu, Radu Brănici, Dana Borteanu, Aurel Dragalina (a.G).

 

În umbra tăcerii este o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne. Textul însăilează povestea de viață a soțului aflat mai tot timpul în delegații de serviciu, a fiicei plecată la studii în străinătate, și a mamei, personajul principal, rămasă singură, ce devine din ce în ce mai copleșită de treburi și de stresul cotidian, inerent societății moderne. În spațiile rămase goale ale  aceastei relații își face apariția, personificată, chiar boala, al cărei destin este de a externaliza drama familiei destrămate,  rotunjind calitatea contemporană a acestei menajerii de sticlă. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora.

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

 

Miercuri,

21 noiembrie 2018,

ora 19.30

 

în sala Teatrului German

 

JURNAL DE ROMÂNIA. TIMIȘOARA

de Carmen Lidia Vidu (a.G)

Regia: Carmen Lidia Vidu (a.G) • Dramaturgie: Andrea Wolfer • Asistență de regie: Oana Vidoni  • Scenografie: Ioana Popescu • Montaj foto-video: Cristina Baciu (a.G), Ovidiu Zimcea (a.G)

 

Cu: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török și Silvia Török.

               „Jurnal de România.Timișoara este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe  experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre  momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Duminică,

25 noiembrie 2018,

ora 18.00

 

în sala Teatrului German

HÄNSEL ŞI GRETEL

după Fraţii Grimm

Versiunea scenică şi regia : Simona Vintilă • Decorul și costumele: Ioana Popescu • Muzica: Ilie Stepan • Dramaturgia: Valerie Seufert • Coregrafia: Liana Iancu

Cu: Boris Gaza, Isa Berger, Franz Kattesch, Isolde Cobeţ, Tatiana Sessler, Dana Borteanu, Oana Vidoni, Aljoscha Cobeţ.

       Cine nu cunoaşte renumitul basm al Fraţilor Grimm? Foametea îi determină pe tăietorul de lemne şi soţia sa să îi ducă pe cei doi copii în pădure şi să-i lase acolo. Acolo copiii sunt prinşi de o vrăjitoare care ar vrea să-i mănânce. Există totuşi o scăpare, cei doi fiind ajutaţi de un povestitor şi de doi spiriduşi prietenoşi. Dar dacă şi cum reuşesc aceştia să se elibereze, şi ce se întâmplă cu vrăjitoarea, rămâne de văzut!

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Duminică,

26 noiembrie 2018,

ora 11.00

 

în sala Teatrului German

HÄNSEL ŞI GRETEL

după Fraţii Grimm

Versiunea scenică şi regia : Simona Vintilă • Decorul și costumele: Ioana Popescu • Muzica: Ilie Stepan • Dramaturgia: Valerie Seufert • Coregrafia: Liana Iancu

Cu: Boris Gaza, Isa Berger, Franz Kattesch, Isolde Cobeţ, Tatiana Sessler, Dana Borteanu, Oana Vidoni, Aljoscha Cobeţ.

       Cine nu cunoaşte renumitul basm al Fraţilor Grimm? Foametea îi determină pe tăietorul de lemne şi soţia sa să îi ducă pe cei doi copii în pădure şi să-i lase acolo. Acolo copiii sunt prinşi de o vrăjitoare care ar vrea să-i mănânce. Există totuşi o scăpare, cei doi fiind ajutaţi de un povestitor şi de doi spiriduşi prietenoşi. Dar dacă şi cum reuşesc aceştia să se elibereze, şi ce se întâmplă cu vrăjitoarea, rămâne de văzut!

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Vineri,

30 noiembrie 2018,

ora 19.30

 

în sala Teatrului German

FETIŢA DIN BOLUL PEŞTELUI AURIU

de Morris Panych

Silvia Török – Premiul UNITER 2013 pentru Debut

Olga Török – Nominalizare la Premiul UNITER 2013 pentru cel mai bun rol secundar feminin

Regia: Radu Afrim • Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar • Dramaturgia: Valerie Seufert

Cu: Silvia Török, Georg Peetz, Olga Török,Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Raul Bastean, Harald Weisz.

        Vremuri tulburi: în Canada anilor ’60, Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă de pe malul oceanului. Fetiţa nu ezită să îi pună la punct pe adulţii din jurul său, merge la o şcoală catolică, deşi se declară budistă, şi îşi adoră peştişorul auriu. Acesta dispare din casă chiar in ziua în care mama ei decide să îşi părăsească familia, şi doar o coincidenţă face să nu se întâmple astfel. La scurt timp, Iris îl aduce acasă pe un naufragiat care seamănă izbitor de  mult cu peştişorul ei auriu, astfel că deodată fata începe să creadă în reîncarnare. Va reuşi acesta să îi apropie din nou pe membrii acestei familii?

 

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.