Programul lunii octombrie la One World Romania

 

Asociația One World Romania nu are prea multe momente de pauză de-a lungul anului. Pe lângă pregătirile constante pentru următoarea ediție a festivalului de documentar și drepturile omului, ne ocupăm de permanenta dezvoltare a celorlalte proiecte ale asociației.

One World Romania 2019 va avea loc între15 și 24 martie 2019, iar echipa de pre-selecție vizionează deja multe filme documentare care au șansa să se regăsească în selecția viitoarei ediții a festivalului. Am decis să prelungim termenul de înscrieri până la data de 30 octombrie 2018.
Vă invităm să vă înscrieți aici cele mai noi documentare ce abordează orice tematică privind drepturile omului, filme de scurt, mediu și lungmetraj, dedicate tuturor categoriilor de public, inclusiv copiilor și adolescenților. Filmele trebuie să fi fost lansate după ianuarie 2017 și să fie subtitrate în limba engleză.
Dezbateri, proiecții de film și ateliere 
La mijlocul lunii octombrie o revedem la București pe Mila Turajlic – câștigătoarea trofeului OWR11 oferit de Juriul Liceenilor documentarului „Cealaltă parte a tuturor lucrurilor”Duminică, 14 octombrie, de la ora 11:00 o puteți întâlni pe Mila Turajlic în Sala Albastră a UNATC „Ion Luca Caragiale”, într-un dialog despre film documentar moderat de Andrei Rus și Alexandru Solomon.
Mila Turajlic este prezentă la București cu ocazia celei de-a opta ediții a conferinței„The Power of Storytelling”, organizată deDoR pe 12 și 13 octombrie.

Documentarele Milei Turajlic, „Cinema Komunisto” și „The Other Side of Everything” au fost prezentate și premiate la zeci de festivaluri de film din toată lumea. Ele explorează trecutul complicat al Iugoslaviei atât dintr-o perspectivă istorică, cât și una extrem de personală. La întâlnirea cu publicul din 14 octombrie, Mila va vorbi despre procesul de realizare a unui film documentar, despre lucrul cu materialele de arhivă și despre cum pot schimba documentarele lumea în care trăim. În pregătirea întâlnirii de duminică dimineață,  sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Albastră vom proiecta documentarul „Cealaltă parte a tuturor lucrurilor”.

Pentru KineDok – programul de distribuție alternativă de documentare creative – se anunță o lună ocupată, cu 33 de proiecții de film documentar în 13 orașe din țară.
Evenimentul lunii este vizita Klárei Trencsényi, regizoarea filmului „Tren spre maturitate”, selectat la One World Romania 2016 și distins cu „Porumbelul de Aur” la DOK Leipzig.
One World Romania la Școală organizează lună de lună, în licee din mai multe orașe din țară, cluburi de film organizate de tineri pentru colegii lor, Liceenii au la dispoziție o videotecă de filme documentare, însoțite de informații suplimentare și activități adaptate fiecărui film și au parte de sprijin din partea echipei OWR pentru organizarea proiecțiilor. În luna octombrie pregătim și ateliere de formare pentru profesori, care prezintă modalitățile de integrare a filmului în orele de curs, conform curriculumului școlar. Cele șase ateliere vor avea loc în mai multe orașe din țară și vor porni de la filme documentare despre istoria recentă, pe subiecte sociale sau culturale legate de drepturile omului.

În luna noiembrie vă pregătim și mai multe evenimente speciale, printre care și o serie de noi proiecții marca Sahia Vintage precum și a cincea editie a lunii de filme documentare în licee –luna.doc! Fiți cu ochii pe pagina oficială de facebook și pe blog-ul OWR.

Iar dacă doriți să susțineți misiunea și proiectele noastre devenind oficial Prieteni ai OWR, citiți mai multe detalii aici.

 

Asociația One World Romania

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.