Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

PROIECT: Marea Britanie vrea să discute cu UE despre durata tranziţiei după Brexit

Marea Britanie vrea să discute cu Uniunea Europeană despre durata unei perioade de tranziţie post-Brexit, însă consideră că doi ani ar trebui să fie suficienţi pentru a pregăti ”noile procese” şi ”noile sisteme”, conform unui proiect de document citat de Reuters.

Premierul Theresa May speră să obţină un acord cu UE privind perioada de tranziţie în luna martie a acestui an, pentru a le oferi companiilor o anumită siguranţă cu un an înainte de ieşirea efectivă a Marii Britanii din blocul comunitar, şi a spus în mod repetat că acest proces nu ar trebui să se prelungească la infinit.

Însă oficiali ai UE se îndoiesc că Marea Britanie va fi pregătită pentru o despărţire deplină până la data propusă de Bruxelles pentru o perioadă de tranziţie, 31 decembrie 2020, şi iau în considerare o perioadă mai lungă.

Într-un proiect de document ca răspuns la liniile directoare ale UE pentru perioada de tranziţie, guvernul condus de May susţine că perioada de timp „ar trebui stabilită în funcţie de cât de mult va dura până la pregătirea şi implementarea noilor procese şi noilor sisteme care vor sta la baza viitorului parteneriat”.

Conform documentului, Marea Britanie este de acord în principiu cu această perioadă de circa doi ani, însă vrea să discute cu UE despre „evaluarea care a stat la baza propunerii acestei date de finalizare”.

Purtătorul de cuvânt al Theresei May a precizat într-un comunicat că acest lucru nu înseamnă că Marea Britanie îşi doreşte extinderea a ceea ce şefa guvernului de la Londra a numit ”faza de implementare”, dar că executivul britanic vrea să conteste poziţia UE conform căreia finalul perioadei de tranziţie ar trebui să coincidă cu încheierea actualei perioade bugetare de şapte ani a blocului comunitar.

În acelaşi timp, într-un discurs susţinut miercuri în parlament, Theresa May a spus că îşi doreşte ca toţi cetăţenii Uniunii Europene care trăiesc legal în Marea Britanie să rămână şi după Brexit-ul din 2019 şi a promis un sistem prin care aceştia să se poată înregistra în vederea prelungirii şederii în Regatul Unit.

„Au adus o contribuţie uriaşă ţării noastre, de aceea vrem ca ei şi familiile lor să rămână. Sunt absolut convinsă că cetăţenii din UE care trăiesc legal în prezent în Marea Britanie vor putea să rămână”, a afirmat ea, adăugând că sistemul pe care Londra îl pregăteşte în acest sens „va fi unul digital” şi „uşor de folosit”.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92401

Publicat de la data Feb 21 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 13 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 16:02
 

V
Noros
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 22 km/h V
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
0°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.359 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team