Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Proiectul de Ordin pentru abrogarea procedurii de achiziţii pentru beneficiarii de fonduri UE din mediul privat

Publicat: duminică, 28 iulie 2013

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat pe pagina oficială de web, www.fonduri-ue.ro, proiectul de Ordin privind abrogarea Ordinului nr. 1050 din 29 octombrie 2012 privind aprobarea Procedurii de atribuire aplicabile beneficiarilor privaţi de proiecte finanţate din instrumente structurale, obiectivul „Convergenţă”. MFE aşteaptă opinii pe marginea proiectului de Ordin publicat până miercuri, 31 iulie a.c.

“Vom elimina procedura de achiziţii pe care beneficiarii din mediul privat sunt obligaţi să o deruleze în prezent. Aceasta este o acţiune logică pentru că aceşti beneficiari co-finanţează proiectele din resurse proprii şi, din acest motiv, sunt interesaţi să utilizeze eficient banii. In plus, beneficiarii din mediul privat nu au experienţă în derularea de proceduri de achiziţii, ceea ce înseamnă că această obligativitate duce la întârzieri sau chiar blocaje în implementarea proiectelor”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit proiectului de Ordin, dacă valoarea estimată a achiziției nu depășește pragurile valorice prevăzute de art. 19 din O.U.G nr.34/2006, beneficiarul achiziționează direct produse, servicii sau lucrări. Dacă valoarea estimată a achiziției depășește pragurile valorice prevăzute de art. 19 din O.U.G nr. 34/2006, atunci beneficiarii privați vor aplica procedura simplificată, respectiv:

– în cazul contractelor de furnizare de servicii beneficiarii privați aplică procedura simplificată fără să existe o limită valorică superioară de la care să se aplice dispozițiile O.U.G nr. 34/2006;

– în cazul contractelor de servicii şi lucrări beneficiarii privați aplică procedura simplificată dacă nu îndeplinesc cumulativ condițiile de la art. 9 lit. c și c1 din actul normativ menţionat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10996

Publicat de la data iul. 28 2013. Categorii ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iulie 2019, 16:02
 

N
Predominant însorit
30°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 42%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 6
Răsarit: 5:49
Apus: 20:54
Prognoza 21 iulie 2019
Zi
 

NNV
Predominant însorit
33°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NV
Senin
18°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 220.425 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team