Proiectul "Engleză pentru Viaţă" va schimba viitorul copiilor din medii defavorizate

Din dragoste pentru copii şi din convingerea că o educaţie de calitate le poate schimba perspectivele, Asociatia Shakespeare School pentru Educaţie lansează proiectul “Engleză pentru Viaţă”. Prima etapă a proiectului se va desfăşura în lunile mai, iunie şi iulie. Cei care doresc să se implice în proiect pot trimite un CV şi o scurtă scrisoare de motivaţie până pe 1 mai la adresaoffice@asociatiapentrueducatie.ro.

“Engleza pentru Viata” este un program amplu prin care asociatia isi propune sa schimbe viitorul copiilor din medii defavorizate prin ore non-formale de limba engleza. Invatarea prin metode non-formale are ca beneficiu, pe langa acumularea informatiilor ce fac obiectul studiului, dezvoltarea personalitatii si formarea caracterului.

Metodele de predare a limbii engleze folosite in cadrul proiectului stimuleaza interesul copiilor prin jocuri didactice, cantece si concursuri, iar marionetele Ziggy si Zaggy vor deveni prietenii lor si ii vor ajuta sa indrageasca limba engleza si sa invete de placere. “Activitatile ii incurajeaza pe copii sa devina mai comunicativi si sociabili, sa dobandeasca mai multa incredere in ei insisi si sa isi trateze colegii cu respect si camaraderie.”, spune profesor Nicoleta Dinescu, membru fondator al asociatiei.

Orele pun accentul pe dezvoltarea inteligentei emotionale prin stimularea increderii in fortele proprii, a capacitatii de concentrare si a abilitatilor sociale, de relationare si de comunicare. Totodata, in cadrul orelor de limba engleza vor fi promovate concepte precum empatia, toleranta, spiritul de echipa, fair-play-ul, grija si respectul pentru cei din jur, adesea neglijate in educatia copiilor cu oportunitati reduse.

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie face un apel la voluntariat si invita tinerii (15-30 de ani) sa se alature proiectului “Engleza pentru Viata”. Tinerii care au avut sansa de a primi o educatie de calitate si stapanesc limba engleza foarte bine sunt indemnati sa le impartaseasca din cunostintele lor unor copii inteligenti si ambitiosi care au fost lipsiti de aceleasi oportunitati.

“Daruieste din timpul, cunoştinţele, abilităţile şi entuziasmul tău si devino voluntar „Engleza pentru Viata”! Vei primi la randul tau multa recunostinta, iar bucuria pe care o vei vedea pe chipul copiilor iti va insenina viata. Sentimentul ca ai putut face o mica schimbare in viitorul cuiva e de nepretuit”, spune Irina Alionte, presedintele asociatiei, in apelul adresat tinerilor.

Voluntarii vor merge in centrele pentru copii si vor preda limba engleza. Ei pot fi elevi, studenti sau tineri pasionati de limba engleza, care pot darui din timpul lor si isi doresc sa lucreze cu copiii. Asociatia va organiza training-uri pentru voluntari privind metodele de predare non-formale si modul in care se imbina invatarea limbii engleze cu formarea caracterului.
________
Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o entitate nonprofit ce ajuta copiii cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza si sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. O limba straina poate deschide multe oportunitati si poate face diferenta in dezvoltarea tinerilor. Printre proiectele asociatiei: burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie cu premii scoli de vara in Marea Britanie – Shakespeare School Essay Competition, campanii in licee privind certificarile internationale. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.