Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Proiectul legii turismului: în numele luptei cu evaziunea, datele personale ale turiștilor la control

Publicat: luni, 28 august 2017

Ministerul Turismului a lansat în dezbatere publică proiectul Legii Turismului.

Documentul prevede, între altele, înfiinţarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din România (SIEATR), ce va fi gestionat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi va cuprinde date complexe despre toţi turiştii din România.

Furnizorii de servicii turistice vor colecta de la turişti următoarele informaţii:

 • numele, prenumele, data naşterii
 • locul naşterii, cetăţenia
 • date referitoare la domiciliu (ţară, localitate, stradă, număr)
 • date referitoare la actul de identitate (tipul, seria şi/sau numărul, data eliberării şi instituţia emitentă, statul emitent)
 • codul numeric personal sau numărul personal de identificare, cu excepţia turiştilor străini care nu posedă un astfel de număr
 • data sosirii şi data plecării
 • scopul călătoriei
 • date privind plata, inclusiv adresa de facturare
 • date din profilul “client fidel”, dacă există
 • agenţia sau agentul de turism prin care a fost făcută rezervarea sau a fost cumpărat biletul

”În urma implementării acestui sistem informatic vom avea o acurateţe mai bună în ceea ce priveşte numărul real al turiştilor străini şi români cazaţi în structurile de primire turistică de pe teritoriul României. De asemenea, putem să ne dăm seama cum şi unde prioritizăm investiţiile în turism, deoarece vom observa mult mai bine care sunt destinaţiile preferate ale turiştilor şi vom putea asigura o fiscalizare mai bună a acestui domeniu de activitate”, a declarat pentru News.ro ministrul Turismului, Mircea – Titus Dobre.

Proiectul prevede că, pentru colectarea datelor, toate structurile de primire turistică vor fi obligate să implementeze un sistem informatic care să permită evaluarea veniturilor reale din turism şi care va înregistra toate datele privind activitatea turistică şi turiştii.

Softul va fi pus în mod gratuit la dispoziţia unităţilor de cazare.

Proiectul Legii Turismului va sta în dezbatere timp de 20 de zile, şi ar urma să intre în vigoare la 180 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul de act normativ are un capitol separat care reglementează activităţile de colectare, stocare, corelare, ordonare, analiză, prelucrare şi diseminare a datelor, precum şi a indicatorilor statistici privind activităţile de turism şi turiştii, prin intermediul SIEATR.

”Acesta reprezintă un ansamblu al sistemelor şi mijloacelor informatice, asigurat de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, necesare pentru ţinerea evidenţei structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare, de evaluare a activităţii turistice, de evaluare a circulaţiei turiştilor şi de furnizare a informaţiilor necesare instituţiilor publice”, se arată în textul proiectului de lege.

Datele SIEATR transmise de către furnizorii de servicii turistice se stochează pe o perioadă de cinci ani de la momentul transmiterii.

Proiectul prevede totodată şi amenzi pentru nerespectarea prevederilor legii, care ajung până la 40 puncte – amendă, unde un punct – amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84678

Publicat de la data aug. 28 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 22:08
 

NNE
Senin
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 26°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:28
Apus: 20:09
Prognoza 24 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

 • 225.483 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team