Proiectul Naţional Cultural ”No Drugs Revolution”!

   Astăzi, la Ministerul Tineretului şi Sporturilor – MTS a avut loc CONFERINŢA DE PRESĂ ocazionată de lansarea oficială a Proiectului Naţional CulturalNo Drugs Revolution”. Tinerii din România au fost provocați la „FOTBAL MUZICAL” – cel mai complex program de educaţie civică, culturală şi de petrecere a timpului liber, care va debuta pe 24 martie.
            Organizat de CIADO România si Echipa Naţională de Fotbal a Artiştilor, Campioană Mondială ArtFotball (Moscova, 2014) şi Campioană Mondială la Futsal (Teheran, 2015), conferința i-a reunit peMarius Alexandru Dunca – Ministrul Tineretului și Sportului, Academician Constanin Bălăceanu Stolnici– Președinte CIADO, Gigel Lazăr – Președinte Executiv CIADO, Gabriela Maria Podașcă – Secretar de Stat MTS, și pe Mihail Mugur Lazăr, Președinte ACFOR. Naţionala Artiştilor Fotbalişti a fost reprezentată deAndrei Ştefănescu  și Ghedi Kamara – trupa ”Alb Negru”, Bogdan Tașcău – Dl. Problemă și Rareş Varniote – trupa ”Free Deejays”, Cornel Păsat, Uddi, Ionică Moroşanu și Ionuț Andraș – trupa ”Ro-Mania” ș.a.
 
            Iată declarațiile acestora:
            Marius Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului: ”Felicitări CIADO, este o bucurie și o onoare să ne reunim cu această ocazie, mai ales că și eu am fost Secretar General al acestei organizații. Mă bucur că luați mereu atitudine și că va pasă de cei din jur! Prin acest proiect, artiștii dovedesc că sunt și pot fi cei mai buni promotori și formatori de mesaje care ajung la tineri – grupuri țintă vulnerabile în fața consumului de droguri. Este de datoria noastră și avem obligația să luăm atitudine, să ne pese și să ducem mai departe astfel de mesaje. Aveți sprijinul MTS, al meu personal, iar prin acest parteneriat vom asigura legătura cu toate structurile, ONG-urile, instituțiile, la nivel de județ”.
            Academician Constanin Bălăceanu Stolnici, Președinte CIADO: ”Vă multumesc că ne-ați invitat aici pentru a lansa un nou proiect special prin care societatea civilă vine cu contribuția ei, la fel ca și statul român. Sunt alături de domnul Gigel Lazăr, care trage un nou semnal de alarmă asupra creșterii consumului de droguri, în rândul tinerilor. Nu am depășit statisticile îngrijorătoare și cifrele europene legat de acest flagel, dar asta nu este o consolare. M-am angajat în această luptă și voi continua să fac totul pentru succesul demersurilor CIADO. Și cred că strategia de a folosi și promova sportul prin cultură, este una foarte bună”.
            Gabriela Maria Podașcă, Secretar de Stat MTS: ”(…) avem în această perioadă întâlniri cu reprezentanți ai Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și cu siguranță că vom colabora foarte bine cu CIADO vis-a-vis de acest proiect național. Mai ales că doi dintre cei patru piloni ai dezvoltării MTS sunt sportul și recreerea”.
            Gigel Lazăr, Președinte Executiv CIADO: ”Consider că acest proiect va avea mare succes, mai ales că ne adresăm tinerilor din toată țara promovând sportul, mișcarea și fotbalul prin muzică. Artișii atrag tineri, pot fi modele și exemple demne de urmat, pot fi o voce într-o comunitate în care consmul de droguri devine o tot mai mare problemă. Am mers pe ideea de a organiza aceste spectacole eveniment în marile orașe, în Săli Polivalente și în săli de sport, cu trei componente distincte: seminarii cu specialiștii CIADO, fotbal demonstrativ și show. Vor fi ședințe foto cu artiștii, cupele de Campioni Mondiali, premii, cadouri-surpriză și multe altele. În martie – aprilie vom fi prezenți în 9 județe cu 7 centre universitare, dar vom continua proiectul în toamnă cu încă 15 orașe”,
            Mihail Mugur Lazăr, Președinte ACFOR: ”Este o onoare și o cinste pentru noi să ne alăturăm acestui proiect unde membrii Naționalei de Fotbal a Artiștilor, vedete atât de îndrăgite, pot contribui la cultivarea gustului pentru artă și fotbal în rândul tinerilor. Vă așteptăm să sărbătorim împreună FOTBALUL șI MUZICA!”
            Ghedi Kamara (Alb Negru):Suntem norocoși să vă avem alături de noi, este o onoare și o bucurie să participăm la un astfel de proiect. Mă bucur că ne-ați ales să promovăm în rândul tinerilor o viață sănătoasă, activă, departe de tentațiile drogurilor care dăunează atât de mult”.
 
Începând cu 24 martie, în majoritatea marilor oraşe ale ţării vor fi organizate super-show-uri; vor fi peste trei ore de fotbal demonstrativ şi muzica live, cu momente inedite, cu premii, cadouri şi surprize, alături de cei mai îndrăgiţi artişti: Adrian Enache, Aurelian Temişan, Andrei Ştefănescu (Alb Negru),Kamara (Alb Negru), Cosmin Seleşi (actor, Antena 1), Rareş Varniote (Free Deejays), Bogdan Tașcău(Free Deejays), Tavi Clonda (instrumentist, Tavi Clonda Band, Kanal D), Cornel Pasat (coregraf, dansator),Ionică Moroşanu (Ro-mania), Ionuț Andraș (Ro-mania), Andi Grasu (interpret, Andi Grasu Band), Marcel Florin Lixandru (dansator, coregraf – Trouble Dance Company), Verlen Ralflo (interpret, compozitor), Paul Gheorghe (dansator, coregraf – Trouble Dance Company), Uddi (interpret), Mattyas (interpret), Andrei Mateiu (actor), ș.a.
Antrenorul jucător al Naționalei Artiștilor este fotbalistul Daniel Chiriţă.
Turneul Naţional FOTBAL MUZICALdin programul No Drugs Revolution 2017 se va desfăşura după următorul program: 
·        vineri 24 martie: Iași / sâmbătă 25 martie: Focşani/Vaslui / duminică 26 martie: Buzău / luni 27 martie: Galaţi / marţi: 28 martie: Constanţa.
·        luni 3 aprilie: Braşov/ marţi 4 aprilie: Târgu Mureş / miercuri 5 aprilie: Rm. Vâlcea / joi 6 aprilie: Târgovişte / vineri 7 aprilie: Craiova
 
Fiecare spectacol începe la ora 19.00 cu FOTBAL Demonstrativ, urmat de CONCERTUL programat la ora 20.00. Vor fi organizate în zilele respective şi conferințe – dezbatere, cu discuţii libere despre droguri în societatea contemporană şi efectele lor, iar de la ora 18.00, înainte de show, vor avea loc sesiuni foto cu trofeele şi cupele de Campioni obţinute de Echipa Naţională de Fotbal a Artiştilor la mai multe ediții aleART FOOTBALL WORLD CUP şi ARTISTS FOOTSAL WORLD CUP.
Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacole şi on line, pe www.bilete.ro, www.myticket.ro,www.blt.ro
Informaţii suplimentare:
Telefon: 0757.868.880

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.