Proteste în Piața Victoriei şi în ţară: „Nu grațierii corupților”

Peste 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de votul dat astăzi de Comisia juridică din Senat pe Legea graţierii. Un amendament votat le permite celor condamnaţi pentru mită și trafic de influenţă să beneficieze de măsura grațierii.

Protestul are loc în fața Palatului Victoria, pe scuarul central din Piața Victoriei, locul unde au avut loc manifestațiile de amploare din luna februarie.

Protestatarii flutură steaguri tricolore și steaguri al Statelor Unite și scandează împotriva clasei politice.

Ei afișează pancarte pe care scrie: „Ați furat și ați vândut 23 de milioane de oameni”, „Ajunge 27 de ani cu criminalii”.

Polițiștii rutieri au declarat, pentru AGERPRES, că traficul în zona Victoriei a fost deviat. Circulația a fost întreruptă dinspre Piața Romană spre Piața Victoriei și dintre Bulevardul Iancu de Hunedoara spre Aviatorilor

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia.

Sursa text: AGERPRES; Digi24

Foto: Digi24.ro

Urmărește evoluția evenimentului pe HOTNEWS

Urmărește evoluția evenimentului pe Digi24

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.