Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Protocol pentru dotarea şcolilor cu calculatoare

Având o experienţă îndelungată în dezvoltarea de proiecte educaţionale în întreaga lume, Intel Corporation a semnat astăzi cu Guvernul României un Protocol de Colaborare, prin care se creează cadrul pentru dezvoltarea unui program de învățământ 1:1 (un copil – un calculator; un profesor – un calculator) în şcolile din ţară, până în 2015. Intel intenționează să ofere sprijin de specialitate Guvernului în a evalua, concepe și implementa instrumente educaționale specifice secolului 21, constând în echipamente hardware și software dedicate.

Documentul a fost semnat de Peter Gleissner, Sales Director Intel pentru regiunea UE, Remus Pricopie, Ministrul Educației, Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică și Sorin Vicol, Secretar de Stat în Ministerul pentru Societatea Informațională.
“Suntem un puternic susținător al intențiilor de a tehnologiza sistemul educațional din România. Investiția de astăzi în aptitudini specifice secolului 21 va contribui la creșterea competitivității ţării și va asigura succesul viitor”, a declarat Peter Gleissner, Sales Director Intel pentru regiunea UE.
”Dacă elevul care iese de pe băncile școlii reușește să devină un cetățean adaptat lumii în care trăiește și adaptat lumii în care va urma să se dezvolte ca om, atunci înseamnă că sistemul de învățământ și-a atins scopul. Ca acest lucru să fie, însă, posibil, trebuie să creăm oportunitățile necesare, deoarece educația înseamnă, înainte de toate, explorarea posibilităților copiilor de a se defini ca personalități. Or, în lumea viitorului și școala aparține viitorului. Nu mai putem concepe un univers al educației fără instrumentele digitale. Acordul de astăzi cu Intel Corporation este un pas în plus în era digitală, pe care Ministerul Educației Naționale înțelege să-l facă pentru elevii din sistemul național de învățământ”, a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educației.

La rândul său, Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, a precizat: ”Când vorbim despre standarde ridicate în procesul de educație, nu putem face abstracție de instrumentele prin care reușim să atingem aceste standarde. Calculatorul, tableta, sistemele de operare performante, tablele electronice sunt elemente care fac parte din viața de zi cu zi a copiilor noștri și sunt produse care, într-un fel, sunt ieșite din mințile și mâinile celor care, cândva, au fost pe băncile facultăților sau în laboratoarele de creație. Prin intermediul unui proces social și economic firesc, produsele lor se întorc pe băncile școlii pentru a da o șansă în plus educației de înaltă calitate. Educația prin instrumentele TIC înseamnă, în fapt, a avea, deopotrivă, studenți și profesori pregătiți. Aceștia sunt cei care oferă plusvaloare în lumea viitorului”.
Modul de funcționare a conceptului de “învățământ 1:1” în școală a fost ilustrat astăzi în cadrul expoziţiei “Clasa viitorului”, unde au fost prezentate echipamente digitale special concepute pentru elevi și profesori, table interactive şi manuale digitale, toate conectate la Internet.
Documentul semnat astăzi prevede de asemenea că Intel, Ministerul Educației și Ministerul pentru Societatea Informațională vor colabora pentru implementarea programului Intel® Teach, pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Profesorii români vor fi instruiți prin Intel® Teach până în anul 2015. Programul este o initiaţivă globală a Intel, creată special pentru profesori, care integrează tehnologia în lecţii. Intel® Teach asigură dezvoltare profesională pentru profesorii claselor 1-12 la toate disciplinele, ajutându-i să integreze tehnologia în lecțiile lor. Totodată, pentru elevi, Intel® Teach contribuie la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, gândire critică și lucru în echipă.
Soluţiile de 1:1 e-Learning sunt dezvoltate de companii de IT din Europa Centrală şi de Est, oferind un impuls economic regiunii. Intel este un binecunoscut susţinător al educaţiei, având numeroase iniţiative în acest domeniu. În România, la nivel preuniversitar, pe lângă programul Intel® Teach şi soluţiile de 1:1 e-Learning, Intel organizează numeroase competiţii educaţionale, precum Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cel mai mare concurs de ştiinţă şi inginerie din lume dedicat elevilor, şi Intel Business Challenge, o competiţie de planuri de business pentru tineri studenți, întreprinzători. Recent, în Statele Unite ale Americii, Ionuț Budișteanu, un licean din Râmnicu Vâlcea, a câștigat la Intel ISEF premiul cel mare, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000  de dolari.
Compania Intel este de asemenea implicată şi în sectorul universitar în România, având numeroase parteneriate cu cele mai importante centre universitare din țară. În anul 2012, Intel a deschis Intel Open Student Lab la Universitatea Politehnica din București, la care au acces anual 650 de studenți interesați de cercetare în domeniul software Open Source.

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7804

Publicat de la data iun. 14 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 iunie 2018, 5:49
 

N
Senin
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 20 iunie 2018
Zi
 

NE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Senin
19°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2018 Ora : 21 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 21:15 si 22:00 In zona : Județul Suceava: Suceava, Gura Humorului, Cajvana, Salcea, Cornu Luncii, Udești, Șcheia, Bosanci, Todirești, Păltinoasa, Grănicești, Ipotești, Rădășeni, Cacica, Moara, Horodniceni, Vulturești, Stroiești, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Drăgoiești, Berchisesti, Bunești, Ilișești, Comănești, Capu […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2018 Ora : 21 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 21:00 si 22:00 In zona : Județul Suceava: Dolhasca, Liteni, Salcea, Dumbrăveni, Verești, Zvoriștea, Dărmănești, Milișăuți, Grănicești, Dolhești, Satu Mare, Adâncata, Mitocu Dragomirnei, Hânțești, Pătrăuți, Bălcăuți, Zamostea, Siminicea, Grămești, Calafindești, Șerbăuți;Județul Vrancea: Vulturu, Suraia, Tătăranu, Milcovul, Gologanu, Răstoaca, Biliești;Județul […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2018 Ora : 21 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 21:00 si 22:00 In zona : Județul Prahova: Mizil, Colceag, Tomșani, Ceptura, Baba Ana, Gura Vadului, Vadu Săpat, Călugăreni, Jugureni, Fântânele;Județul Buzău: Buzău, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Costești, Țintești, Pietroasele, Gherăseni, Gălbinași, Breaza, Săhăteni, Ulmeni, Stâlpu, Năeni; Se […]

Loto

Horoscop

 • 106.561 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team