PSD: Laszlo Tokes vrea să arunce Uniunea Europeană într-un conflict intern

Inițiativa propusă de Laszlo Tokes prin care statele membre UE să fie obligate să acorde autonomie comunităților maghiare din afara Ungariei încalcă nu doar suveranitățile naționale, ci și principiile europene. Uniunea Europeană este bazată pe integrare, nu pe izolare, enclavizare și separatism, așa cum încearcă să obțină Budapesta, sponsorul oficial al lui Laszlo Tokes.

Direcția primită de la Budapesta de către Tokes are ca scop strângerea de voturi de la cetățenii maghiari din afara Ungariei, dar efectul ei real este reîntoarcerea Europei spre Evul Mediu și spre tribalismul comunităților închise în sine, xenofobe și conflictuale.

În loc să sprijine comunitățile de maghiari din afara Ungariei să prospere în țările în care activează, pe calea integrării și conviețuirii, Laszlo Tokes preferă să stârnească sentimentele extremiste, cu atât mai periculoase cu cât toți cetățenii Europei trec prin momente de criză și dezamăgire. Soluția de depășire a crizei nu este însă baricadarea în spatele apartenenței etnice, ci deschiderea spre conlucrare. Laszlo Tokes și manevranții săi de la Budapesta nu doresc rezolvarea problemelor etnicilor maghiari din afara Ungariei, ci acutizarea lor și direcționarea nemulțumirilor împotriva statelor în care trăiesc pentru a construi o masă de manevră la dispoziția lui Viktor Orban.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.