Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

PSD: Laszlo Tokes vrea să arunce Uniunea Europeană într-un conflict intern

Publicat: marți, 30 aprilie 2013

Inițiativa propusă de Laszlo Tokes prin care statele membre UE să fie obligate să acorde autonomie comunităților maghiare din afara Ungariei încalcă nu doar suveranitățile naționale, ci și principiile europene. Uniunea Europeană este bazată pe integrare, nu pe izolare, enclavizare și separatism, așa cum încearcă să obțină Budapesta, sponsorul oficial al lui Laszlo Tokes.

Direcția primită de la Budapesta de către Tokes are ca scop strângerea de voturi de la cetățenii maghiari din afara Ungariei, dar efectul ei real este reîntoarcerea Europei spre Evul Mediu și spre tribalismul comunităților închise în sine, xenofobe și conflictuale.

În loc să sprijine comunitățile de maghiari din afara Ungariei să prospere în țările în care activează, pe calea integrării și conviețuirii, Laszlo Tokes preferă să stârnească sentimentele extremiste, cu atât mai periculoase cu cât toți cetățenii Europei trec prin momente de criză și dezamăgire. Soluția de depășire a crizei nu este însă baricadarea în spatele apartenenței etnice, ci deschiderea spre conlucrare. Laszlo Tokes și manevranții săi de la Budapesta nu doresc rezolvarea problemelor etnicilor maghiari din afara Ungariei, ci acutizarea lor și direcționarea nemulțumirilor împotriva statelor în care trăiesc pentru a construi o masă de manevră la dispoziția lui Viktor Orban.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5742

Publicat de la data apr. 30 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 iunie 2019, 13:52
 

NE
Parţial însorit
31°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 9
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 26 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

N
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va fi călduroasă, […]

Loto

Horoscop

  • 216.635 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team