Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

PSD și ALDE îi jignesc pe românii care nu-s de partea lor

Publicat: miercuri, 13 iunie 2018

Vă sună cunoscut sinatagma ”o Românie mândră și prosperă”? Îl mai recunoașteți pe cel care a promovat acest slogan? Da, un slogan fără fond,, după ce am urmărit stupefiat declarațiile președintelui Senatului României, domnul Căin Popescu-Tăriceanu, care vorbește despre protestatarii aflați de cealaltă parte a baricadei ca despre niște oameni naivi și manipulați. Aceste vorbe, spuse din gura unui om care se pretinde a fi liberal – ce ironie amară! – au darul de a-i jigni pe toți ce-i care-și asumă deschis un protest, care merg la el de bunăvoie și care luptă într-adevăr pentru o Românie ”mândră și prosperă”, așa cum îi plăcea domnului Tăriceanu să spună acum câțiva ani.

O asemenea Românie, nu se construiește prin ură și dezbinare. O Românie mândră și prosperă înseamnă un proiect de țară, înseamnă responsabilitate, coeziune, strategie. Ați reușit, stimați membri ai coaliției PSD – ALDE și ai Guvernului, ca într-un și jumătate să năruiți din ce în ce mai multe speranțe. Prin lipsă de viziune și pragmatism, prin bâlbâieli legislative, prin ordonanțe de urgență adoptate noaptea, pe furiș, prin terorizarea unei părți a populației care depinde de salariile plătite din bugetul public și de toanele unor politruci pe care i-ați cocoțat în funcții publice, după ce și-au făcut norma la lipit afișe în campaniile electorale.

Mă întreb cum de nu vă îngroziți când ați văzut la posturile de televiziune că  media de vârstă a protestatarilor de sâmbătă din Piața Victoriei este una mare, spre foarte mare. Da, ar trebui să vă îngroziți pentru că cei mai mulți dintre tineri au ales calea exilului, iar cei care au rămas acasă protestează cinstit, curat, cu speranța că mai pot schimba ceva în această țară. Ei pur și simplu nu vor să plece de acasă. Ei sunt cei care nu pot fi manipulați, iar eu, de la această tribună, le transmit respectul meu.

Și mai am o stupefacție: declarațiile unui așa-zis președinte al PNȚCD, susținător al PSD – o altă ironie amară – care-i invocă pe Iuliu Maniu, Ion Rațiu, Corneliu Coposu care, în opinia sa, ar fi susținut mitingul de sâmbătă. Este incredibil ceea ce se poate întâmpla, este incredibil cum impostura în politică poate naște asemenea declarații monstruoase. Să invoci niște valori naționale, niște oameni care au cunoscut demnitatea vremurilor interbelice, dar și martiriul închisorilor comuniste și să-i cobori alături de Viorica Dăncilă, este nu numai revoltător, este imaginea alienării lumii în care trăim.

Pentru că oamenii aceștia, cu principii, dar și cu școală, au luptat cu adevărat pentru o Românie mândră și prosperă, nu pentru România captivă, în mizerie și sărăcie, așa cum o țineți dumneavoastră, cei de la PSD și ALDE!

Sunt îngrijorat că am ajuns aici! Că trăim într-o lume în care radicalizarea discursului este tot mai evidentă. În care orice opinie critică înseamnă că ești împotrivă. În care nimeni nu mai ascultă pe nimeni și toată lumea are de pierdut. Agenda zilei de azi ar trebui să aibă în prim plan măsuri economice care să stopeze creșterea prețurilor, creșterea ROBOR, scăderea puterii de cumpărare, indicele din ce în ce mai mare al inflației, măsuri care să diminueze migrația forței de muncă, eliminarea disparităților dintre regiuni. Limbajul plin de venin al celor de la PSD – ALDE, plin de invective și jigniri, cu declarații care frizează ridicolul, nu va aduce România pe o cale a prosperității și mândriei naționale! O cale pe care, de altfel, ar trebui să ne-o dorim, cu toții!

Presedinte PNL Galaţi, Senator

 

George Cătălin Stângă

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99241

Publicat de la data iun. 13 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2018, 18:25
 

ENE
Predominant însorit
21°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:33
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2018
Zi
 

E
Înnourat
21°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
10°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-10-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:45 si 10:00 In zona : Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Agigea, Corbu, Castelu, Poarta Albă, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina; Se vor semnala : - ceață care […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-10-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 08:35 si 10:00 In zona : Județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Techirghiol, Tuzla, Ostrov, Negru Vodă, Băneasa, Topraisar, 23 August, Agigea, Mircea Vodă, Rasova, Limanu, Lipnița, Peștera, Chirnogeni, Albești, Independența, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Amzacea, Pecineaga, Deleni, […]

Loto

Horoscop

  • 139.244 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team