PSD și planul său de subordonare politică a instituțiilor statului: Serviciul de Telecomunicații Speciale

PSD intentioneaza sa isi treaca sub control Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), confiscandu-i astfel lui Iohannis inca o atributie. Presedintele Romaniei este cel care numeste conducerea acestui serviciu.

Potrivit unor surse politice citate de G4Media.ro, PSD vrea sa modifice legea de functionare a STS (Legea 92/2006) prin pachetul mai larg privind legile sigurantei nationale, astfel incat STS sa treaca practic in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). Prin aceasta mutare, seful PSD, Liviu Dragnea, vrea sa aiba controlul asupra STS, una dintre putinele institutii ale statului care au scapat pana acum de modificarile promovate de PSD.

PSD va depune in Parlament proiectele privind legislatia sigurantei nationale in aceasta sesiune parlamentara.

In acest moment, STS functioneaza sub organizarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), iar directorul si adjunctii sai sunt numiti de CSAT, la propunerea presedintelui Romaniei, care este si presedintele CSAT. Mai mult, directorul STS raspunde in fata Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru activitatea pe care o desfasoara si prezinta acestuia rapoarte anuale, potrivit legii de functionare a serviciului.

In acest moment, STS e condus de generalul-locotenent Ionel-Sorin Vasilca.

„Doua sunt mizele controlului STS: informatiile despre demnitari si softul alegerilor. Cel putin asta crede Dragnea ca va obtine trecand Serviciul de Telecomunicatii Speciale la Ministerul Comunicatiilor. Acest pas este insa doar o parte din intentia de a-si subordona toate serviciile secrete si o va face probabil fortand cat mai repede modificarea legilor sigurantei nationale”, a explicat jurnalistul Dan Tapalaga pe pagina sa de Facebook.

Sursa: aktual24.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.