PSD vrea să semneze luni două acorduri pentru noul Guvern

PSD va semna luni, dacă negocierile decurg favorabil, două acorduri pentru susţinerea noului Guvern, respectiv cu grupul minorităţilor naţionale, la ora 15.00 şi cu UDMR, la ora 15.30, urmând ca noul Cabinet să fie prezentat la ora 17.00, la Parlament, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta, citat de hotnews.ro.

„Dacă negocierile cu UDMR decurg cu bine, luni semnăm două acorduri pentru noul Guvern – unul cu grupul minorităţilor şi altul cu cei de la UDMR”, a spus Ponta.

El a precizat că, după semnarea celor două acorduri, va prezenta noul Cabinet şi lista de miniştri.

Marko Bela: Fără UDMR la guvernare nu e reformă în ţară, nu există progres

Fără prezenţa UDMR la guvernare nu există progres în ţară şi nu se adoptă reforme, a declarat, joi, senatorul Marko Bela, în cadrul Adunării Generale a UDMR Târgu Mureş.

„Relaţia de bună vecinătate între România şi Ungaria, între 1996 şi 2000, între 2000 şi 2004 am sprijinit Guvernul şi atunci a avut loc integrarea în NATO, apoi în 2004-2008, România a intrat în UE. Apoi 2009-2012 şi în condiţii dureroase s-a reuşit ca România să evite consecinţele crizei mondiale şi situaţia în care a intrat Grecia. Fără noi pe plan internaţional integrarea nu s-ar fi produs, iar la nivel de guvern nu s-ar fi făcut reforme importante. În ultima vreme, din păcate, nu pot să spun nicio reformă. Dacă vom avea garanţii preliminare, că până la urmă acest pachet de reforme amânat de doi ani ştim cum trebuie să arate şi se va înfăptui, atunci UDMR trebuie să îşi asume rolul de guvernare. Fără noi nu e reformă în ţară, fără noi nu există progres. Cei care au oferit rol de guvernare UDMR s-au gândit şi la acest rol de forţă stabilizatoare al UDMR, nu doar la cifre”, a afirmat fostul preşedinte al UDMR.

Fostul preşedinte al UDMR a arătat că în condiţiile corespunzătoare pentru intrarea Uniunii în Guvern trebuie să fie prevăzută şi asumarea în pachetul de guvernare a priorităţilor comunităţii maghiare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.