Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

„Publicul strică mass-media, nu invers", Ion Cristoiu la Nocturne, de la TVR 1

Publicat: duminică, 09 iunie 2013

„Să scrii un editorial în fiecare zi e un coşmar…”, aşa îşi începe povestea despre o carieră închinată jurnalismului cunoscutul om de presă şi scriitor Ion Cristoiu, care este invitatul Marinei Constantinescu luni, 10 iunie, de la ora 23.00, la Nocturne, de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

În demersul declarat de a face radiografia puterii verbului, a responsabilităţii, a compromisului, a vinei, a asumării, a derapajului, Marina Constantinescu va încerca să afle de la invitatul ei parcursul profesional al acestuia, ce este un lider de opinie, dacă este presa coruptă, amănunte despre relaţia public – presă în România.

 „Toţi trăncănim la talk-show-uri şi toţi scriem. Ce diferenţă e între mine, cu 40 de ani de citit la Biblioteca Academiei, şi un personaj pitoresc care „le ştie pe toate”?” se întreabă jurnalistul, dezbătând cu moderatoarea rolul celor care apar pe micul ecran – fiind sau fără a fi lideri de opinie ori specialişti într-un domeniu, oricare ar fi acela.

„Publicul strică mass-media, nu invers”, este de părere gazetarul Ion Cristoiu, care va explica detaliat punctul său de vedere la Nocturne de luni seară, la TVR 1. „Mie îmi pare rău că n-am fost corupt. Oricum, imaginea este că toţi suntem corupţi”, mai continuă invitatul.

Cât priveşte relaţia autorului cu literatura, scriitorul Ion Cristoiu este de părere că, prin cărţile sale, a reuşit „să arunce câteva sticle în mare”. Dar, Dimitrie Bolintineanu nu se numără printre preferaţii lui Ion Cristoiu: „Eu pe Bolintineanu nu l-aş fi publicat, n-are talent. Să intri pe Bosfor şi să nu mă faci să simt nimic…”

Ion Cristoiu mărturiseşte că nu s-ar mai întoarce la conducere în presă decât pentru un singur lucru. Aflaţi care este acest lucru la ediţia din 10 iunie a emisiunii Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 23.00.

În fiecare luni seară, Marina Constantinescu stă de vorbă cu jurnalişti de impact din presa românească, fără nicio intenţie de a judeca, ci doar cu aceea de a înţelege derapajele de la deontologia profesiei de jurnalist. În noul sezon Nocturne, Marina Constantinescu încearcă o radiografie a societăţii şi, implicit, a presei româneşti prin interviuri cu jurnalişti de primă linie. „Noul este reprezentat acum de încercarea mea de a radiografia şi altfel ce înseamnă un lider de opinie, acela din mass media”. (Marina Constantinescu)

Dialogul pe teritoriul Nocturnelor s-a purtat cu jurnaliştii Marius Tucă, Liviu Mihaiu, Emil Hurezeanu, Mihai Gâdea, Robert Turcescu, Radu Banciu, Radu Moraru, Ovidiu Ioaniţoaia şi Cristian Geambaşu, iar după ediţia cu Ion Cristoiu va urma Mircea Carp.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook – http://bit.ly/NocturneTVR1.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7558

Publicat de la data iun. 9 2013. Categorii MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 septembrie 2018, 20:38
 

N
Senin
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 40%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:59
Apus: 19:19
Prognoza 20 septembrie 2018
Zi
 

ESE
Soare
26°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NE
Senin
12°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 131.116 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team