Puncte de combatere a caniculei in cele mai aglomerate zone din Bucuresti

La solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, reamintim ca PMB, prin ASSMB, a montat containere si corturi anticanicula in cele mai aglomerate zone din Capitala, iar operatorii de salubritate din toate sectoarele au obligatia sa intensifice programele de stropit (in intervalul orar stabilit) si sa evacueze mai des deseurile menajere acolo unde este necesar.

Astfel, in cadrul campaniei anticanicula, Primaria Municipiului Bucuresti a achizitionat 10 containere care au fost montate in urmatoarele locatii:

1. Piata Romana – rond ASE

2. Piata Universitatii- spital Coltea

3. Piata Moghioros

4. Sos Stefan cel Mare intersectie cu str Barbu Vacarescu

5. Piata Iancului

6. Piata Muncii

7. Piata Crangasi

8. Gara de Nord

9. Piata Roma – str Gabroveni

10. Str.11 Iunie colt cu Bld.Regina Maria

Containere anticanicula, care reprezinta o premiera in Capitala, sunt dotate cu canapea medicala, scaune, dozator de apa, trusa medicala de prim-ajutor, tensiometru, stetoscop, consumabile necesare functionarii corecte (dezinfectanti, manusi de unica folosinta, cearceafuri de unica folosinta, etc) si aparat de aer conditionat. Langa aceste puncte de prim-ajutor sunt amplasate si toalete ecologice.

Asistenta medicala la aceste containere este asigurata de personalul medical din cadrul ASSMB.

Reamintim ca in alte 10 locatii sunt montate corturi cu personal medical voluntar de la SABIF

Corturile anticanicula sunt amplasate in urmatoarele zone: Piata Victoriei, Piata Romana – metrou,  Piata Universitatii – Arhitectura, Piata Unirii – bd. Regina Maria, Piata Unirii – Magazin Unirea,  Dristor – metrou, Parcul Herastrau, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol,  Parcul Cismigiu.

Totodata, toate spitalele aflate in subordinea Municipalitatii sunt pregatite pentru a raspunde solicitarilor cetatenilor si pentru a asigura confortul pacientilor in aceste perioade.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.