Punctul pe Y: Cât de simplu se poate schimba Guvernul! – Octavian ANDRONIC

După cum a anunţat (încă) liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu (altul, nu cel cu transformatoarele), partidul este pe cale să devină cea mai bogată formaţiune politică din România. Cu o avere (curată şi declarată) de peste 50 de milioane de euro poate sfida orice concurenţă internă.

Aşa cum se pomenise la vremea respectivă, hârşitul Dom’Dan a avut prevederea că înaintea împărţelii colegiilor să ia de la fiecare candidat o declaraţie pe proprie răspundere prin care acesta era de acord ca în cazul în care este ales şi părăseşte partidul, să plătească o „taxă de participare” de două milioane de euro sau să părăsească şi Parlamentul. Până acum s-au strâns nu mai puţin de 27 de pepededişti care şi-au materializat intenţia de a trece în alt partid – de regulă PSD sau PNL, că la opoziţie nu prea se înghesuie nimeni – ceea ce înseamnă, la bani mărunţi nu mai puţin de 54 de milioane de euro (mă îndoiesc că vreunuia dintre aceştia i-a putut trece prin cap aberanta idee să părăsească Parlamentul).

Cu alte cuvinte, Domnu’Dan stă pe un purcoi de bani teoretici, cu care ar putea achiziţiona, la o nouă strigare, Oltchimul. Mă îndoiesc însă că va persista în această direcţie. Mai degrabă cred că ar putea pune de o nouă majoritate parlamentară! Cum? Foarte simplu: convertind amenzile colectate în premii pentru cei care vor dori să se alături PPDD. Gândiţi-vă doar la faptul că o conştiinţă de parlamentar poate fi lesne achiziţionată cu o bagatelă de 100 – 200.000 de euro. Ce om normal ar rezista la o astfel de tentaţie? Să iei – nu să dai! – o sută de mii de euro doar ca să ridice mâna? Dar, hai să zicem, nu 540 de parlamentari (adică tot legislativul), dar măcar jumătate şi tot poate să însemne căderea actulei puteri şi obligarea preşedintelui în exerciţiu de a-l numi pentru formarea unui nou guvern pe fostul său prieten de la OTV.

Iată de ce aştept cu nerăbdare să văd cu ochii mei coada foştilor PPDD-işti aliniaţi la casieria partidului pentru a-şi achita datoria. O singură nedumerire am: cu ce se va alege fiscul din tranzacţia asta? Cum o va impozita? Cu 16%? Va încasa şi CAS? Dar astea sunt întrebări la care ne pot răspunde doar domnii Chiţoiu şi Voinea, care cu siguranţă că s-au gândit deja la consolidarea bugetului şi pe această cale.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.