Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Radu Moldovan: Primul care trebuia să reacţioneze în faţa declaraţiilor extremiste este Băsescu

Publicat: joi, 15 august 2013

Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, apreciază că primul care ar fi trebuit să reacţioneze în faţa declaraţiilor extremiste ale liderului Jobbik este preşedintele Traian Băsescu.

„Primul care, conform atribuţiilor constituţionale, trebuia să reacţioneze în faţa unor astfel de declaraţii este preşedintele Traian Băsescu. Iată că acesta tace, aşa cum a făcut de fiecare dată când Viktor Orban şi aliaţii săi au avut astfel de ieşiri extremiste. (…) Condamn cu tărie declaraţiile extremiste ale liderul Jobbik, declaraţii ce nu au nicio legătură cu Europa consensului, a incluziunii, a toleranţei şi a unităţii în diversitate în care trăim. Minoritatea maghiară din România are toate drepturile pe care un stat democratic, civilizat şi membru al UE le oferă. Mai mult, ţara noastră poate fi considerată un exemplu la nivel european pentru modul în care a rezolvat problema minorităţilor naţionale”, susţine Radu Moldovan într-un comunicat de presă.

Preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.

„Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede”, a susţinut Vona Gabor.

Întrebat dacă va susţine cauza autonomiei Secuimii cu riscul de a deteriora relaţiile dintre România şi Ungaria, preşedintele Jobbik a spus că partidul său îşi va asuma acest risc, pe care ar trebuie să şi-l asume, în opinia sa, întreaga Ungarie.

„Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie”, a declarat Vona Gabor.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12122

Publicat de la data aug. 15 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 5:08
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.841 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team