Raed Arafat: Dezvoltarea sistemului de urgenţă continuă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, împreună cu secretarul de stat în MAI, Cătălin Chiper, şi colonelul Ion BURLUI, inspectorul general al IGSU, au participat la inaugurarea dispeceratului integrat ISU/SMURD- AMBULANŢĂ.

Este cel de-al 30-lea dispecerat integrat pe care Ministerul Sănătăţii îl înfiinţează împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne şi ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

“Sistemul ne va ajuta la eficientizarea activităţii operaţionale de intervenţie în judeţul Dâmboviţa şi în împrejurimi. În acest fel, se va permite o coordonare mai bună a resurselor de interventie care aparţin Serviciului de Ambulanţă si SMURD,  cu restul interventiilor pe care le desfasoara pompierii in situaţii de urgenţă, în special în cazul accidentelor colective”, a declarat secretarul de stat, dr. Raed ARAFAT.

Oficialul MS a mai adăugat că, existenţa unui dispecerat într-o singură locaţie permite gestionarea eficientă a tuturor resurselor.

Dispeceratul inaugurat astăzi a fost înfiinţat şi cu sprijinul STS-112.

În perioada următoare procesul de integrare a dispeceratelor Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD va continua şi în alte judeţe, ca de exemplu Timiş şi Argeş.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.