Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Raport FMI: Se impun compensații salariale pentru amortizarea șocurilor suferite în urma liberalizării comerțului

Publicat: luni, 10 aprilie 2017

Principalele organizații economice mondiale au sfătuit luni statele să aibă în vedere politici care să atenueze lovitura suferită de muncitori de pe urma liberalizării comerțului, de exemplu prin acordarea de compensații pentru veniturile pierdute, informează Bloomberg.

Într-un raport intitulat ‘Making Trade an Engine of Growth for All’ (Să facem din comerț un motor de creștere pentru toți — n. r.), Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Organizația Mondială a Comerțului au sfătuit guvernele să rezolve problema efectelor negative pe care liberalizarea comerțului mondial le-a avut asupra locurilor de muncă din sectorul manufacturier, muncitorilor și comunităților, în special în economiile avansate.

„Datele recente cu privire la efectul competiției importurilor asupra locurilor de muncă în sectorul manufacturier din anumite locații din Europa și SUA demonstrează cât de grav poate fi acest impact în absența unor politici complementare. Grație unor politici adecvate, țările pot profita de marile oportunități pe care le aduce comerțul și îi pot ajuta să se ridice pe cei rămași în urmă”, se arată în acest raport publicat în avanpremiera reuniunii de primăvară a FMI și BM.

Cele trei organizații au recomandat măsuri precum asistență în căutarea unui loc de muncă și programe de pregătire. De asemenea, în raportul menționat se precizează că ar putea fi adecvată oferirea unor compensații salariale pentru muncitorii ale căror venituri au avut de suferit atunci când industriile lor au fost afectate de liberalizarea comerțului, dar FMI, BM și OMC avertizează că astfel de programe trebuie concepute cu atenție.

Raportul subliniază că până acum programele de subvenționare a salariilor au avut rezultate mixte, în condițiile în care astfel de inițiative pot crea hazard moral, deoarece angajatorii ar putea fi tentați să ofere salarii mici, știind că angajații vor fi compensați ulterior.

„Chiar dacă până acum au avut un impact limitat, dacă sunt bine țintite și finanțate, programele de asistență ar putea avea un rol mai mare”, se arată în raportul menționat.

De asemenea, cele trei organizații economice recomandă politici pasive în domeniul pieței muncii, precum asigurări de șomaj și salarii minime. În plus, statele ar trebui să aibă în vedere și politici complementare, precum creșterea educației și adoptarea unor norme în domeniul locativ care nu afectează mobilitatea.

Publicarea acestui raport vine într-un moment în care miniștrii de Finanțe și guvernatorii băncilor centrale din cele 189 de state membre ale FMI se pregătesc să se reunească la Washington pentru reuniunea anuală a FMI și BM care va avea loc în perioada 21-23 aprilie.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78499

Publicat de la data apr. 10 2017. Categorii EXTERN, MAPAMOND, UNIUNEA EUROPEANĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 ianuarie 2020, 19:08
 

E
Noros
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 75%
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 17:17
Prognoza 28 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit
11°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

SV
Parţial înnourat cu precipitaţii
2°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-01-2020 Ora : 13 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 13:00 si 16:00 In zona : Județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Cobadin, Ostrov, Cogealac, Băneasa, Mircea Vodă, Rasova, Lipnița, Peștera, Chirnogeni, Independența, Oltina, Aliman, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Seimeni, Ion Corvin, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Dumbrăveni;Județul Constanta: zona de litoral;Județul Tulcea: […]

Loto

Horoscop

  • 258.921 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team