Raportul SAR 2018: 12 ani în UE. Evoluție sau involuție?

Societatea Academică din România (SAR) organizează marți, 15 mai, dezbaterea prilejuită de lansarea Raportului anual de analiză și prognoză 2018: 12 ani în Uniunea Europeană. Evoluție sau involuție?

 Prezența României în Uniunea Europeană a condus la o serie întreagă de progrese, mai ales în sistemul judiciar și în domeniul economic. Cu toate acestea, proasta guvernare rămâne un obstacol în calea dezvoltării. Raportul anual de analiză și prognoză SAR pentru anul 2018 îşi propune să răspundă la întrebări precum: Care sunt motivele pentru care proasta guvernare persistă în România? Este în pericol independența justiției? Ce se poate face pentru a redresa eșecurile politicilor în sectoare precum administrația publică și guvernanța corporativă? Raportul SAR din acest an produce, în premieră, cifre care arată evoluția guvernanței timp de 12 ani in România, progresele, dar și întârzierile semnificative ale evoluției noastre.

Dezbaterea va fi deschisă de doamna ambasador Angela Cristea, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și este organizată în două secțiuni: în prima, autorii raportului – Corina Murafa, Alina Mungiu-Pippidi, Bogdan Iancu și Clara Volintiru – vor dialoga moderați de Ovidiu Nahoi, redactor-șef Radio France Internationale, iar în a doua secțiune, factorii de decizie, atât cei de la guvernare, cât și cei din opoziție își vor prezenta punctele de vedere într-o discuție moderată de Alina Mungiu-Pippidi.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și se va desfășura în limba română cu traducere simultană în limba engleză.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.