Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

RATB, transformată în societate comercială în jurul lunii august

Publicat: miercuri, 12 aprilie 2017

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a estimat, marți, că procesul de transformare a Regiei Autonome de Transport București (RATB) în societate comercială ar putea fi încheiat în jurul lunii august.

„În această săptămână vom termina de inventariat și încadastrat liniile. (…) Am rămas acum la partea de imobile, după cum știți avem o policlinică la RATB și sediul RATB. Cam acestea ar fi ultimele lucruri pe care trebuie să le facem, urmând să trecem efectiv la transformarea în societate comercială. Calendarul pe care noi îl avem în vedere este undeva în jurul lunii august (…) să reușim să terminăm întreaga transformare”, a afirmat viceprimarul, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Precizările au fost făcute în cadrul dezbaterilor pe marginea unui proiect de hotărâre care prevede prelungirea de la patru la șase luni a mandatului administratorilor provizorii în Consiliul de Administrație al RATB. Proiectul a fost adoptat de către consilierii generali.

Ana Maria Ciceală (Uniunea Salvați România) a dorit să știe în ce stadiu se află procedura de selecție a expertului independent în recrutare pentru RATB.

„Administrația actuală, contrar celor spuse de doamna Firea acum câteva ore, nu a întreprins din punctul nostru de vedere niciun pas prevăzut de lege pentru selecția CA al RATB. Nu am văzut scrisoare de așteptări, nu am văzut comisia de selecție și nu a fost scos la licitație acest expert independent, iar criteriile de selecție nu au fost făcute”, a susținut consilierul municipal USR.

Președintele de ședință, Orlando Culea, a replicat că mandatul administratorilor provizorii a fost prelungit cu două luni tocmai în ideea finalizării acestor proceduri.

În expunerea de motive a proiectului, semnată de Orlando Culea (PSD), se arată că RATB a solicitat, în contextul declanșării procesului de reorganizare în societate comercială, precum și pentru a evita producerea unor disfuncționalități și blocaje în activitatea regiei, prelungirea prin act adițional la contractul de mandat semnat cu administratorii provizorii.

Pe 7 ianuarie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre privind numirea a șase administratori provizorii în CA al RATB.

Aceștia sunt Mihail Adrian Sorin, Ionuț Nicolae Cieocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Catană, Bogdan Alexandru Trifan și Mihai Petcu.

În aceeași ședință, consilierii au aprobat, la propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, revocarea fostului Consiliu de Administrație al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru iarnă.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78677

Publicat de la data apr. 12 2017. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 februarie 2020, 22:40
 

V
Senin
5°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 75%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:06
Apus: 17:53
Prognoza 23 februarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant înnourat
12°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial noros
7°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 06:00 - 23 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]

Loto

Horoscop

  • 266.365 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team