RATB, transformată în societate comercială în jurul lunii august

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a estimat, marți, că procesul de transformare a Regiei Autonome de Transport București (RATB) în societate comercială ar putea fi încheiat în jurul lunii august.

„În această săptămână vom termina de inventariat și încadastrat liniile. (…) Am rămas acum la partea de imobile, după cum știți avem o policlinică la RATB și sediul RATB. Cam acestea ar fi ultimele lucruri pe care trebuie să le facem, urmând să trecem efectiv la transformarea în societate comercială. Calendarul pe care noi îl avem în vedere este undeva în jurul lunii august (…) să reușim să terminăm întreaga transformare”, a afirmat viceprimarul, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Precizările au fost făcute în cadrul dezbaterilor pe marginea unui proiect de hotărâre care prevede prelungirea de la patru la șase luni a mandatului administratorilor provizorii în Consiliul de Administrație al RATB. Proiectul a fost adoptat de către consilierii generali.

Ana Maria Ciceală (Uniunea Salvați România) a dorit să știe în ce stadiu se află procedura de selecție a expertului independent în recrutare pentru RATB.

„Administrația actuală, contrar celor spuse de doamna Firea acum câteva ore, nu a întreprins din punctul nostru de vedere niciun pas prevăzut de lege pentru selecția CA al RATB. Nu am văzut scrisoare de așteptări, nu am văzut comisia de selecție și nu a fost scos la licitație acest expert independent, iar criteriile de selecție nu au fost făcute”, a susținut consilierul municipal USR.

Președintele de ședință, Orlando Culea, a replicat că mandatul administratorilor provizorii a fost prelungit cu două luni tocmai în ideea finalizării acestor proceduri.

În expunerea de motive a proiectului, semnată de Orlando Culea (PSD), se arată că RATB a solicitat, în contextul declanșării procesului de reorganizare în societate comercială, precum și pentru a evita producerea unor disfuncționalități și blocaje în activitatea regiei, prelungirea prin act adițional la contractul de mandat semnat cu administratorii provizorii.

Pe 7 ianuarie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre privind numirea a șase administratori provizorii în CA al RATB.

Aceștia sunt Mihail Adrian Sorin, Ionuț Nicolae Cieocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Catană, Bogdan Alexandru Trifan și Mihai Petcu.

În aceeași ședință, consilierii au aprobat, la propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, revocarea fostului Consiliu de Administrație al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru iarnă.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.