Răzvan Burleanu, noul şef al FRF

 

Șeful Federației de minifotbal, Răzvan Burleanu, preia funcția de șef la ”echipa mare”, cu 113 voturi din 173 exprimate, 58 mergând spre contracandidatul său, Vasile Avram.

Răsfoiește Programul de guvernanță sportivă al Federației Române de Fotbal inițiat de Răzvan Burleanu

Potrivit apropiaţilor lui Burleanu citati de prosport.ro, Gheorghe Chivorchian ar urma să ocupe funcţia de secretar general, în timp ce Puşcaş va avea o funcţie în cadrul departamentului de relaţii internaţionale.

Răzvan Burleanu şi-a început mandatul cu un discurs extrem de tăios, în care a comparat perioada de 24 de ani în care Mircea Sandu a condus Federaţia cu dictatura lui Nicolae Ceauşescu şi i-a transmis direct lui Adalbert Kassai că îi aşteaptă demisia în cel mai scurt timp.

„Este o onoare şi o responsabilitate, de care promit că mă voi achita. V-am promis echidistanţă şi am adus lângă mine oameni care n-au legătură cu grupurile de interese.

În două zile ne vom apuca de treabă. În următorarele zile ne vom contura echipa.

Ca să nu uit, domnule Kassai, mâine vă aştept pe birou demisia dumneavoastră. Ca să nu fiu pus în postura de a fi primul om pe care-l dau afară. Voi fi un preşedinte pentru toţi şi vă mulţumesc celor care m-aţi susţinut. Până la urmă, revoluţia de care domnul Sandu se temea şi a luat-o în zeflemea, s-a produs. După 24 de ani, cât a durat domnia lui Ceauşescu, FRF a ajuns o instituţie gri.

Alegerile de astăzi transmit un mesaj puternic către societate: cei care m-au votat au ales principiile. Din acest moment, FRF se orientează spre Occident. Peste două zile vom avea şi o conferinţă de presă în care vom anunţa noua organigramă„, a declarat Răzvan Burleanu imediat după ce a fost numit în funcţia de preşedinte al FRF.

Citește pe prosport.ro: Vasile Avram, fair-play după ce a fost învins de Răzvan Burleanu

Conform rezultatelor primului tur, Răzvan Burleanu şi Vasile Avram au strâns cele mai multe voturi, însă nu suficiente pentru a se impune. Cei doi au ajuns astfel în turul II de scrutin.

Rezultate tur  I:

Răzvan Burleanu – 72 de voturi

Vasile Avram – 59 de voturi

Gheorghe Chivorchian – 29 de voturi

Sorin Răducanu – 0 voturi

Anulate – 13 voturi

Reamintim că în cursa pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au mai rămas doar cinci candidaţi, după ce Gică Popescu, favoritul acestor alegeri, a ajuns după gratii. Adunarea Generală a FRF  s-a întrunit de la ora 10.00. La vot au participat 173 de membri afiliaţi din 224.

Aşadar în cursă au mai rămas Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Pușcaș și Sorin Răducanu.

La ora 08.30, membrii Comitetului Executiv al FRF s-au întrunit pentru a lua act de faptul că unul dintre candidaţi, Gheorghe Popescu, condamnat la trei ani şi o lună de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, nu va mai putea participa la alegeri şi ulterior va informa Adunarea Generală de această situaţie.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

Citește  Mircea Sandu, preşedinte onorific al FRF. Beneficii: 75.000 de euro rentă anuală, un etaj al unei clădiri şi intervenţii chirurgicale plătite de Federaţie

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.