”Rea”, dar bună!

Marina Voica are o vitalitate și o creativitate extraordinare, putînd constitui un model pentru toți colegii ei mai tineri.

În toate recitalurile sale nu numai că dă viață frumoaselor sale compoziții proprii și ale unor compozitori români importanți, dar dansează și conferă fiecărui cîntec o regie anume. Este și motivul pentru care ea este preferata tuturor realizatorilor importanți de televiziune.

 

Astfel, Mihai Morar o invită frecvent în programul său de mare audiență de pe postul Antena Stars, ”Răi…da  buni!”, unde șarmul și umorul artistei sînt unanim apreciate.

Aplauze călduroase și ovații au însoțit de asemenea  cele trei melodii interpretate de curînd pe scena Sălii Palatului, la spectacolul aniversar dedicat lui Alexandru Arșinel, 60 de ani de carieră artistică (interesant este faptul că în urmă cu un deceniu Marina Voica a fost sărbătorită, pe aceeași scenă, împreună cu marele actor) și Silvia Dumitrescu, 35 de ani de la debutul la festivalul de la Mamaia.

Repertoriul Marinei Voica a inclus versiunea pe versuri proprii a unei cunoscute melodii a lui Leonard Cohen și inevitabilul mare șlagăr ”Într-un colț de cafenea” (Și afară plouă, plouă…), solicitat mereu de public.

În final, ca o promisiune plină de speranță interpreta a oferit neuitatul ”Să nu ne despărțim” al lui Gherase Dendrino.

 

Chiar așa, am dori să nu despărțim niciodată de marii noștri artiști…

Și o întrebare cu ”bătaie” către Palatul Cotroceni, amintindu-ne cu amărăciune de tîrzia decorare a lui Mihai Constantinescu: domnilor consilieri prezidențiali, avem în muzica ușoară artiști excepționali, compozitori și soliști, cinstiți-i, onorați-i cît timp sînt în viață!

 

Octavian URSULESCU

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.