Realitatea tristă: Din circuitul economic au dispărut nu mai puțin de două milioane de locuri de muncă!

Anii de capitalism au lăsat România mai săracă cu 2 milioane de locuri de muncă şi peste 6.000 companii dispărute, a declarat Cristina Chiriac, ambasadoarea antreprenoriatului feminin în România şi preşedinte al Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPTR) într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, entitatea asociativă feminină care reuneşte mai multe patronate şi asociaţii care au femeia în centrul acţiunilor şi preocupărilor lor, va fi lansată pe 8 martie, la Palatul Parlamentului, în cadrul Galei „Din apreciere pentru tine”.
Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat tacit miercuri un proiect de lege potrivit căruia propunerile care urmează să fie făcute de grupurile parlamentare pentru Consiliile de Administraţie de la SRR şi SRTV cresc de la 8 la 10.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, creşterea numărului de propuneri de la 8 la 10 pentru membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune, înaintate de către grupurile parlamentare are drept scop respectarea configuraţiei politice actuale ale celor două camerei ale Parlamentului, în vederea asigurării participării la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare.

Membrii CA ai SRR, respectiv ai SRTV, sunt desemnaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi în şedinţa comună a celor două Camere. Grupurile parlamentare reunite din cele două camere înaintează propuneri pentru 10 locuri, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament”, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege este iniţiat de deputatul PMP Eugen Tomac, iar termenul pentru dezbatere şi vot a fost 12 februarie. Proiectul de lege va pleca la Senat pentru dezbatere şi vot, această cameră fiind for decizional.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.